Nu indkalder Magnus Heunicke til vigtigt møde

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, foto: Shutterstock.com

Ifølge TV2 har Magnus Heunicke netop indkaldt til et vigtigt møde omkring covid-19-vaccine.

Hvis alt går efter planen, så er der tale om uger eller ganske få måneder før, at det vil blive muligt at blive vaccineret mod Covid-19. Mange lande har derfor allerede lavet en vaccinestrategi, men det er altså ikke tilfældet i Danmark endnu.

Læs også

Mette Frederiksen deler barskt budskab i ny udmelding

Det er dog lige på trapperne, for TV2 fortæller, at sundhedsminister Magnus Heunicke har indkaldt Folketingets sundhedsordførere til et møde i covid-19-følgegruppen på Christiansborg i dag klokken 13.00. Her er der en vaccinestrategi på dagsordenen.

Til TV2 fortæller Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, at han håber på en afklaring i forbindelse med mødet. Særligt på spørgsmålet om, hvem der først skal modtage vaccinen.

“Hvis der er et begrænset antal vacciner, hvem skal så have dem først? Og hvordan får vi rent logistisk vaccinerne ud over rampen og ud til de mennesker, som har brug for den? Der skal ligge en infrastruktur klar,” lyder det fra venstrepolitikeren til TV2.

Kan ikke lave endelig plan endnu

I et svar til Ekstra Bladet fortæller Sundheds- og Ældreministeriet dog, at det ikke vil være muligt at lave en endelig plan, før de har mere data på vaccinen.

“Den endelige plan, herunder fastsættelse af, hvilke målgrupper der skal tilbydes de første vacciner, vil dog først kunne fastlægges, når vi har flere data for de vacciner, som modtages først. Det gælder data for, hvilke målgrupper vaccinerne helt præcist godkendes til, hvor mange vacciner der modtages hvornår mv,” lyder det skriftlige svar til Ekstra Bladet.

Læs også

Han gør det selv: Nu er Lars Løkke Rasmussen med i kampagne imod dette

 

 

Dagens Gossip