Han gør det selv: Nu er Lars Løkke Rasmussen med i kampagne imod dette

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Den tidligere statsminister er lige nu aktuel i en ny kampagne.

“Hver dag begynder 40 børn og unge under 18 år at ryge. Nogle af dem er ikke engang fyldt 13 år. Det skal vi gøre noget ved.”

Læs også

Når sneen falder skal du være opmærksom på dette- Ellers kan det blive dyrt

Sådan præsenterede Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden i 2017 Røgfri Fremtid, og nu er der lavet en ny kampagnefilm, hvori Lars Løkke Rasmussen optræder. Sammen med Helle Thorning Schmidt lægger de to stemmer til filmen, der skal være med til, at færre begynder at ryge.

“Det er et splittet land”

Igennem den næsten to minutter lange kampagnefilm ridses der op, hvad danskerne er uenige om. 

Må der komme ananas på en pizza? Skal toiletbrættet være slået ned, når man ikke bruger det? Kan man forvente, at ens venner hjælper med at flytte? Listen over hverdagsdilemmaer er uendelig, men der er noget, som danskerne er enige om. 

“9 ud af 10 danskere er enige om, at vi ikke skal give tobakken videre til vores børn og børnebørn,” bliver der fortalt i filmen, og dette er Lars Løkke Rasmussen enig i, selvom han selv ryger.

Til DR.dk siger Lars Løkke Rasmussen, at han godt kan forstå, hvis folk studser over, at en ryger stiller sig op i en kampagne imod rygning. 

“Det er klart på en eller anden måde, ville jeg foretrække at være det gode forbillede, men min lille historie er bare et eksempel på, at kan man ikke være det gode forbillede, må man være det dårlige forbillede på den gode måde,” forklarer han.

Lars Løkke Rasmussen begyndte selv at ryge i 15-års alderen, og har i flere omgange forsøgt at stoppe. Uden held. Du kan se kampagnevideoen her.

Læs også

Mor deler video - så bliver hun lagt for had: Hvordan kan du finde på det?

 

 

 

Dagens Gossip