Nu kan det blive dyrere at færde sig i København: Politikere overvejer at indføre ny afgift

01/12/2023 12:47

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Google Street View
Foto: Google Street View
Denne nye afgift kan være et svar på den belastning, som turister lægger på byens infrastruktur og ressourcer.

Mest læste i dag

I et forsøg på at lette byens økonomiske byrde og vedligeholde dens faciliteter har et flertal på Københavns Rådhus diskuteret ideen om at pålægge turister en afgift ved ankomsten til hovedstaden. 

Denne nye afgift kan være et svar på den belastning, som turister lægger på byens infrastruktur og ressourcer.

Det skriver DR

Rasmus Steenberger fra SF, der står bag forslaget, påpeger: "Ved at investere indtægterne fra turistafgiften i rengøring, vedligeholdelse og grønne transportprojekter, kan København sikre, at byens infrastruktur og miljø forbedres betydeligt." 

Han fremhæver også, at forslaget ikke kun gavner borgerne, men også kan gøre byen mere attraktiv for turister på lang sigt.

Selvom politikerne på rådhuset endnu ikke har fastlagt det specifikke beløb, turisterne skal betale, eller hvordan denne afgift skal implementeres, kræver en sådan ændring en lovhjemmel fra Christiansborg.

Erhvervsminister Morten Bødskov (A) står dog fast i sit synspunkt og afviser ideen om en turistafgift. Han påpeger: "Der er benhård konkurrence om at tiltrække turister, og en afgift vil svække muligheden for at få turister til København og resten af Danmark."

Rasmus Steenberger forklarer, at hensigten ikke er at skræmme turister væk, men snarere at retfærdiggøre den bymæssige belastning, som turisterne udgør for København: "Lige nu er det københavnernes skattebetalinger, der betaler for turisternes slid på byens toiletter, pladser og parker. Det udhuler grundlaget for at drive skoler, børnehaver, ældrepleje og vuggestuer." 

Han understreger vigtigheden af at adressere denne økonomiske byrde for at sikre byens trivsel på længere sigt.