Nu kan du få en bøde for at kigge på dit ur, mens du kører

08/06/2023 10:52

Henrik R

Indland
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En læser er frustreret over en bøde, som vedkommende har fået for at kigge på sit ur under kørsel, men den er god nok.

Mest læste i dag

En bruger har skrevet ind til Horsens Folkeblad for at få bekræftet, om det virkelig kan passe, at vedkommende kan få en bøde for at kigge på sit ur under kørsel. Vedkommende blev nemlig stoppet og fik en bøde.

"Jeg var på vej hjem fra arbejde og holdt for rødt lys, da jeg kiggede på mit smartwatch og brugte det til at svare på en sms," har vedkommende således skrevet og uddybet, at vedkommende fik en "træls bøde" for den "mindre heldige hændelse."

Selvom mange måske tænker, at det lyder skørt at man kan få en bøde for at se på sit ur, så er den ifølge bladets advokater god nok. 

Det hele kommer nemlig an på, om et smartwatch "går ind under 'andre håndholdte kommunikationsapparater', som det fremgår af færdselslovens paragraf 55 a, stk. 1.," og da "kommunikationsapparater skal forstås som enhver form for elektrisk eller elektronisk produkt, der kan kommunikere" gælder læserens smartwatch. 

Det afgørende er altså, om man kan sende og modtage sms'er med det smartwatch, som man bruger. 

Advokaterne har derfor understreget, at bøden er berettiget, da vedkommende svarede på en sms via uret, og det er altså ligegyldigt, om bilen holdte for rødt lys eller ej. 

Fremover skal du altså overveje, om det er en god ide at tjekke sms'er på dit smartwatch, mens du kører.