Nu kommer der selvkørende busser til Danmark - Se hvor de skal køre

Foto: Aalborg Kommune

Der går ikke længe, før aalborgenserne kan se busser kører rundt i byen uden en chauffør.

Vi bliver hele tiden dygtigere til at udvikle teknologi, og i løbet af de sidste mange år, har man arbejdet på at kunne gøre biler og busser selvkørende, så der ikke behøver at sidde en bag rattet.

Mens der nok går en del år endnu, før det bliver lovligt at lade selvkørende biler kører rundt på vejene, så er vi meget tættere på hvad angår selvkørende busser. I den nærmeste fremtid vil der nemlig køre selvkørende busser rundt i Danmark, hvor de bliver testet.

Læs også

Tabte sig 15 kilo ved at spise McDonalds tre gange om dagen: Se hvad hun spiste

Transportministeriet skriver i en pressemeddelelse, at Aalborg Kommune bliver den første kommune i landet, der skal teste disse selvkørende busser.

“Der er ingen tvivl om, at selvkørende busser - eller biler for den sags skyld - på længere sigt kan ændre den måde, vi færdes i trafikken på,” fortæller transportminister Benny Engelbrecht, der lægger vægt på sikkerheden i forsøget.

“Og det skal ske ud fra et fortsat fokus på en god færdselssikkerhed, som Aalborg Kommune også vægter højt i deres forsøg,” siger han.

I første omgang får Aalborg Kommune lov til at teste nye busser, der har en hastighed på op til 18 kilometer i timen. Disse bliver først testkørt på vejene, inden det bliver muligt for borgerne i Aalborg at køre med.

Forsøget vil blive testet på et særligt stisystem i den østlige del af Aalborg, som strækker sig over 2.1 kilometer. Busserne kører desuden på el.

Læs også

Skat vil fjerne dette fradrag: Får betydning for mange tusinde danskere

 

 

Dagens Gossip