Nu kommer varmen: DMI melder om 22 grader

12/05/2023 06:46

Henrik R

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI kommer fredag morgen med en herlig nyhed, da vi får en rigtig varm weekend.

Mest læste i dag

DMI melder om muligheden for årets varmeste dag, både i dag fredag og i morgen lørdag, med temperaturer op til 22 grader. Et højtryk over Baltikum sender lun og tør luft ind over Danmark fra øst frem til lørdag. Men nyd det gode vejr, mens du kan, da vejret bliver mere ustadigt fra søndag og ugen ud.

Lørdag byder på tørt vejr og en del sol med temperaturer mellem 17 og 22 grader. Dog kan det blive lidt køligere ved kyster med pålandsvind. Om natten forventes tørt og til dels klart vejr med temperaturer mellem 6 og 11 grader. Vinden vil være svag til jævn og mest fra øst.

Søndag bliver også mest tørt med nogen eller en del sol, men der kan opstå lokale byger om eftermiddagen. Temperaturen forventes at ligge mellem 17 og 22 grader, dog lidt køligere ved østvendte kyster. Vinden vil være svag til jævn og fra øst. Om natten er der mulighed for enkelte byger og vekslende skydække med temperaturer mellem 7 og 12 grader.

Mandag bliver der lidt eller nogen sol med enkelte byger, især i Jylland. Dagtemperaturerne vil ligge mellem 15 og 20 grader, lidt køligere ved kyster med pålandsvind. Om natten forventes mest skyet vejr med byger flere steder og temperaturer mellem 7 og 11 grader.

Tirsdag forventes mest skyet vejr med stedvis regn og byger, dagtemperaturer mellem 15 og 20 grader og nattetemperaturer mellem 5 og 9 grader. Vinden vil være let til frisk fra vest og aftagende til natten med skiftende retning.

Onsdag starter med lidt sol, men bliver senere skyet med regn eller byger fra sydøst. Dagtemperaturer forventes mellem 13 og 18 grader og nattetemperaturer mellem 7 og 12 grader. Vinden bliver først svag fra skiftende retninger, men senere tiltagende til let til frisk vind fra nordøst og nord.

Torsdag og fredag forventes ustadigt vejr med regn eller byger og ret uændrede temperaturer.

DMI opfordrer alle til at nyde det gode vejr i weekenden, men også at være forberedt på skiftende vejrforhold i den kommende uge.