Nu ligger Danmark nummer 1… I druk

Foto: Shutterstock.com

Danskerne topper listen over det land, hvor der drikkes flest genstande pr. gang, når der drikkes alkohol. Det er en farlig kultur, som der skal gøres noget ved, mener flere eksperter.

Der kan vist ikke herske nogen tvivl om, at danskerne drikker en del alkohol. I mange år har Danmark været placeret i toppen over lande, der drikker mest alkohol pr. indbygger, og nu er den så gal igen.

En ny rapport fra Europa Kommissionen viser nemlig, at danskerne igen ligger nummer 1 på listen, men denne gang er det inden for en lidt anden kategori med druk.

Læs også

Her holder politiet særligt øje med bilister i denne uge

Rapporten viser nemlig, at både unge og voksne danskere ligger på førstepladsen i den kategori, der hedder ´Bingedrinkning´. Det betyder, at man indtager mellem fem og 10 genstande på en gang, i stedet for blot at nyde en enkelt eller to genstande i løbet af en aften.

Kan være farligt

Resultatet af rapporten giver rysten på hovedet hos Morten Grønbæk, der er formand for Vidensråd for Forebyggelse. I et interview med Berlingske fortæller han, at det er en usund måde at drikke alkohol på, 

Han fortæller, at et glas eller to om dagen kan være gavnligt for helbredet, mens det til gengæld kan føre til kræft, skrumpelever og lignende, hvis man drikker sig plankestiv.

Rapporten fortæller også, at danskerne rekord betyder, at de er den befolkning, som lever kortest af alle i de vesteuropæiske lande.

Hos de Danske Regioner håber man på en national indsats, der skal gøre op med danskernes drukkultur, og her foreslår man blandt andet, at der bliver indført et forbud mod salg af øl, vin og andre drikke med alkohol til de 16-17-årige.

Hvordan er dit forhold til alkohol? Kan du finde ud af at drikke i moderate mængder og nyde alkohol, eller er du en del af den beruselseskultur, som formanden for Vidensråd for Forebyggelse nævner.

Læs også

Enlig mor begyndte at græde, da hun så drikkepengene

 

Dagens Gossip