Nu melder Socialdemokratiet klart ud: Burkaen skal forbydes

Socialdemokratiet har længe været åbne for en diskussion om et forbud mod burkaer. Men nu melder partiet klart ud.

Debatten har raset i medierne og blandt politikere. 

Bør hovedbeklædninger, såsom burka og niqab være tilladte i Danmark? 

I disse dage vil Dansk Folkeparti stille et nyt forslag om, at forbyde de religiøse hovedbeklædninger. Liberal Alliance siger klart nej, mens Konservative siger ja. 

Men blandt de største partier, Venstre og Socialdemokratiet har stemningen været blandet, når det kom til at forbyde burkaen. Men nu bekender Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen endelig kulør i sagen om forbuddet, skriver DR. 

Læs også

Liberal Alliance siger nej til burkaforbud: 'Så får kvinderne ikke lov til at forlade hjemmet'

- Vi er klar til at forbyde burkaen, hvis det er det, der skal til, siger Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen (S) i slutningen af Folketingets åbningsdebat, skriver DR.

Partiet har ved flere lejligheder åbent op for en større debat om burkaen, og mener, at det skal have konsekvenser at gå med burka.

- Vi er imod burkaen, og vi vil gerne sikre, at burkaen ikke er en del af det danske samfund, og så må vi diskutere med hinanden her i Folketinget, hvordan vi gør det klogest og bedst, siger Mette Frederiksen.

Læs også

Socialdemokratiet: Stop kontanthjælp til kvinder i burka

Dansk Folkeparti har tidligere meddelt, at man var åbne for at sende kvinder, der brød forbuddet i fængsel, men Mette Frederiksen så gerne, at der var en større diskussion om straffen ved at gå med burka, efter forbuddets indførsel.

- Skal politiet så at sige tage tøjet af vedkommende? Skal vi have fængselsstraf, skal vi have bødestraf? Det vil vi gerne diskutere, lød det fra formanden under Folketingets åbningsdebat. 

Venstre er stadigvæk splittet, når det kommer til at støtte et forbud. De seneste meldinger lyder dog, at Venstres Folketingsgruppe hælder til at støtte et forbud. 

Kamma købte blå smækbukser til sin datter i Kvickly: 'Det kan simpelthen ikke være sundt'

 

Dagens Gossip