Socialdemokratiet: Stop kontanthjælp til kvinder i burka

Kvinder med hovedbeklædning, der dækker ansigtet, står ikke til rådighed for arbejdsmarkedet, og derfor skal de ikke have kontanthjælp, mener S. Foto: Polfoto

Når kvinder bærer niqab eller burka, har de særligt svært ved at få et arbejde, og derfor bør de heller ikke kunne få kontanthjælp, mener Socialdemokratiet.

Det skal ikke være muligt at modtage kontanthjælp, hvis man ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet. Og det gør man ikke, hvis man bærer en hovedbeklædning, der dækker for ansigtet.

Sådan lyder det fra Socialdemokratiets Mattias Tesfaye, der ikke mener, det er rimeligt, at kvinder med religiøs hovedbeklædning får kontanthjælp, når de ikke er jobparate.

- Der er jo en årsag til, at man aldrig har mødt en buschauffør, sosu-assistent eller kassedame i en burka. Kvinderne skal have at vide, at pengene bliver udbetalt igen, når de ikke længere har burka eller niqab på, siger Mattias Tesfaye til BT.

I et svar til Folketinget har beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) fastslået, at kvinder, der bærer burka eller niqab, anses som værende fuldt arbejdsdygtige og dermed skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet. 

Læs også

Ny lov i Tyskland: Kvinder får bøde for at køre bil iført burka

Men det gør de ikke, og derfor vil Socialdemokratiet nu have lavet loven om, så kvinderne kan blive trukket i kontanthjælp, hvis de bærer burka eller niqab. 

- Der er ikke nogen produktionsvirksomheder, der vil ansætte en kvinde, hvor man ikke kan se hendes ansigt. Vi kan ikke blive ved med at udbetale penge til folk, der reelt ikke står til rådighed, siger han til BT. 

Det forslag er blevet luftet flere gange på Christiansborg, hvor både Bertel Haarder (V) og partifælle Jan E. Jørgensen har luftet ideen. 

Læs også

Hospital skal spare 25 millioner: Julefrokost for de ansatte aflyst

Og hos beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen er der da også positive toner overfor forslaget:

- Det at have burka på er ikke fremmende for at stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Vi bliver nødt til at se på, i hvilken grad man står til rådighed, hvis man bærer burka eller niqab, siger han til BT, og siger at han nu vil invitere andre partier til en diskussion om et fælles forslag. 

Der er også opbakning at hente på venstrefløjen, hvor beskæftigelsesordfører Karsten Hønge fra SF mener, at kvinder med burka eller niqab bør testes for, om de reelt står til rådighed for arbejdsmarkedet, som man jo skal for at modtage kontanthjælp. 

Familie gjorde grusom opdagelse i baghaven: 'Som at vågne til et mareridt’

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip