Nu melder Sundhedsstyrelsen ud om abekopper i Danmark

Foto: Shutterstock

Sundhedsstyrelsen melder ud.

Selvom coronavirus er gemt godt væk langt de fleste steder, så er sundhedsområdet aldrig uden udvikling. I ugens løb er der blevet skrevet en del om et pludseligt udbrud af abekopper flere steder i Europa.

Det gælder for eksempel danske nabolande som Sverige og Tyskland. I alt er der registreret 20 tilfælde.

Læs også

Nu tager Rusland hævn for Sverige og Finlands NATO-ansøgninger

Desuden er der mistanke om cirka 50 tilfælde yderligere. Denne tilstand får nu Sundhedsstyrelsen til at udsende retningslinjer om sygdommen.

Der er endnu ikke set tilfælde af abekopper i Danmark, og Sundhedsstyrelsen frygter ikke udbredt spredning af sygdommen herhjemme, lyder det. 

‘Vi forventer ikke, at der kommer udbredt spredning af abekopper i Danmark, men vi er opmærksomme på, at der kan komme enkelte tilfælde’, siger enhedschef Bolette Søborg, Sundhedsstyrelsen, i en pressemeddelelse og tilføjer:

‘Derfor giver vi sundhedspersonale i hele landet information om, hvilke symptomer de skal være opmærksomme på, hvad de skal bruge af værnemidler, og hvordan de skal indberette sygdommen’, siger hun.

Abekopper viser sig typisk i form af feber, kulderystelser og et udslæt med blærer, som kan give sår, når de er helet. Sygdommen varer ifølge Sundhedsstyrelsen normalt to til fire uger og går i de fleste tilfælde over af sig selv.

De nuværende tilfælde af abekopper i Europa har især været blandt mænd, som har haft seksuelle forhold med mænd, og som har været ude at rejse.

Bolette Søborg fortæller derfor, at man fra Sundhedsstyrelsens side vil kontakte blandt andet Aids-fondet og LGBT+.

På denne måde kan man skabe opmærksomhed på muligheden for smitte. Der er ikke særlige anbefalinger til borgere i forhold til at forebygge smitte mod abekopper.

Læs også

Sofie Linde springer ud som undertøjsmodel

 

Dagens Gossip