Nu reagerer DR: Slet det hele

Det har ikke før været et problem, men nu reagerer DR og beder dem om at slette alt.

Det er bestemt ikke let at være Danmarks Radio i disse dage, hvor mediekoncernen i øjeblikket kæmper med en træls krænkelsessag, hvor en af deres radioværter er involveret.

I dag er DR dog i medierne af en helt anden årsag, og det skyldes, at de er gået hårdt ud efter Danmarks største instagrammere, som i flere år har delt indhold fra DR på deres profiler. Det skal dog høre op nu, og det er med tilbagevirkende kraft.

Læs også

Two and a half men-stjerne har mistet livet

Danmarks vel nok mest kendte Instagrammer, er Anders Hemmingsen, der via sin Instagramprofil deler sjove billeder og videoer fra det danske land. Dette inkluderer blandt andet også klip fra DR-programmet ‘Den Store Bagedyst’, hvor sjove klip af og til finder sig vej til profilen.

Det samme har været tilfældet hos Instagrammeren Anna Mathiesen, der har profilen ‘Fantastisk Forældre’.

Slet alt indhold

DR har nemlig sendt dem begge en besked, hvori de fortæller, at de ikke længere må benytte sig af indhold fra DR, hvis de ikke har fået forudgående tilladelse til det.

Beskeden til Anna Mathiesen lyder blandt andet således:

“Selv om vi er glade for, at i finder indhold relevant, er det et brud på DR’s ophavsret, at i benytter DR’s indhold uden tilladelse. Eftersom vi ikke tillader at andre profiler deler indhold uden vores tilladelse, kan I heller ikke gøre det. Hvis I vil dele indhold, kan i række ud til DR Presse, som vil vurdere sagen fra gang til gang,” lyder det i beskeden, der slutter med et krav:

“Dette betyder også, at i har ansvar for at fjerne tidligere indhold uden clearede rettigheder på,” lyder det slutteligt fra DR.

Både Anders Hemmingsen og Anna Mathiesen fortæller til BT, at de undrer sig over DRs pludselige krav. De har nemlig i flere år delt indhold fra blandt andet Den Store Bagedyst, uden at de har hørt det mindste fra mediehuset. Fremadrettet kommer den dog ikke til at gå længere.

Læs også

Tragisk ulykke koster 22-årig livet

 

 

 

Dagens Gossip