Nu skal du i karantæne hvis du rejser hertil

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Udenrigsministeriet har opdateret deres rejsevejledning, efter at danskere nu skal i karantæne, hvis de rejser til endnu et europæisk land.

I starten af sommeren blev der åbnet op for, at danskerne igen kunne finde passet frem og rejse rundt i Europa. I løbet af sommeren er flere lande dog blevet ‘lukket’ ned igen, da de enten selv har indført karantæne ved ankomst eller fordi regeringen har frarådet rejser dertil.

Selvom det plejer at være torsdag, at udenrigsministeriet opdaterer deres rejsevejledning, så er der i dag kommet endnu et land på, og det skyldes, at der er blevet indført karantænekrav, hvis danskere rejser til landet.

Læs også

Mor i chok over uhyggeligt pynt i Netto

Der er tale om Rumænien, hvor de rumænske myndigheder har indført krav om hjemmeisolation i 14 dage, hvis man rejser dertil fra Danmark. Det oplyser udenrigsministeriet på deres hjemmeside.

Udenrigsministeriet skriver, at du kan få lov til at opholde dig i Rumænien i 72 timer uden karantænekrav, hvis du kan fremvise en negativ Covid-19-test, der er maksimum 48 timer gammel.

Fraråder i forvejen rejser på grund af høj smitte

Inden udmeldingen fra de rumænske myndigheder frarådede den danske regering rejser til Rumænien. Det skyldes den høje smitte, og derfor frarådede de alle ikke nødvendige rejser til landet.

Der var dog ikke noget krav om, at man skulle i karantæne, hvis man rejste til Rumænien, men det er der altså nu.

Da udenrigsministeriet senest opdaterede deres rejsevejledning, frarådede de alle rejser til Slovakiet og Slovenien. Når der igen opdateres rejsevejledning i morgen, er det ikke utænkeligt, at der frarådes rejser til andre europæiske lande.

Læs også

Prisen stiger for 1 million danskere

 

 

 

Dagens Gossip