Nu sker det: I denne kommune skal ALLE ansatte have gyldigt coronapas

Foto: Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix.

Furesø kommune stiller nu et konkret krav til kommunens ansatte.

Så længe, corona defineres som en samfundskritisk sygdom, skal lærere, pædagoger, social- og sundhedsmedarbejdere og alle andre ansatte i Furesø Kommune have coronapas, når de er på arbejde.

Tiltaget træder i kraft fra i dag 6. december.

Kravet om coronapas på arbejdspladsen er den seneste tid blevet taget i brug på statslige og regionale arbejdspladser og på mange private og kommunale arbejdspladser.

Læs også

Skift din kode: 860.000 danskere ramt

Det er ikke et politisk besluttet krav.

Arbejdspladserne har selv valgt at indføre kravet for at styre smitten samt undgå hjemsendelse af deres medarbejdere for tredje gang. 

”Vi ønsker at passe på vores udsatte borgere og vores medarbejdere. Vi oplever stor ansvarlighed blandt medarbejderne. Derfor er vores udgangspunkt, at vi har tillid til, at alle vil leve op til kravet om at have et coronapas. Vi beder ikke medarbejderne om at vise coronapas hver gang, de møder på arbejde, siger kommunaldirektør Steen Vinderslev til Ritzau og fortsætter:

"Men for at komme godt i gang og sikre at alle er opmærksomme på kravet bliver alle bedt om at vise coronapas til sin leder mandag den 6. december. Derudover kan en leder bede om at se coronapas lejlighedsvist og efter behov."

Hvis en ansat ikke har et coronapas fra den 6. december af, vil vedkommende blive bedt om at få det på plads inden næste arbejdsdag.

Hvis man så næste dag igen ikke har et gyldigt coronapas, så kan det medføre, at man bliver man sendt hjem fra arbejde - vel at mærke uden løn.

Desuden skal alle ansatte i ældre- og sundhedsområdet testes. Det gælder også for færdigvaccinerede.

Hvis man er færdigvaccineret, skal man testes en gang i ugen. Har man kun fået et stik eller slet intet, så skal man testes to gange i ugen.

Læs også

DR-kendis skal giftes med TV2-profil

 

 

Dagens Gossip