Nu skifter Kæmpe Eskimo navn

Foto: Oscar Scott Carl/Ritzau Scanpix

Navnet på den ikoniske is ændres

Sidste år fik en navneændring sindene i kog herhjemme. 

Det drejede sig om Hansen Is, der valgte at ændre navnet på deres Eskimo is. Den beslutning blev truffet, fordi eskimo kan opfattes som et stødende ord for de oprindelige indbyggere i verdens arkitske regioner.

Læs også

Claus Holm tager bladet fra munden: Troede jeg skulle dø

På daværende tidspunkt begrundende Hansen Is beslutningen i en pressemeddelelse. Her lød det: 

"Der blæser nye oplyste vinde over verden, og vi har fået en ny bevidsthed om at “Eskimo” kan opfattes som en nedsættende tiltale af det oprindelige arktiske folk. Vi har navnet med fra vores historie som isproducent, og har ikke før nu set det som andet end nostalgi og is-tradition," udtalte  salgsdirektør Anders Eibye Hansen, inden han tilføjede: 

"Vi har overvejet navnet grundigt og været i dialog med flere af vores kunder, og er kommet frem til vores is trænger til at nyt navn."

Isen sælges nu under navnet O'Payo. 

Nu ændrer endnu en isproducent navnet på deres eskimo-is. Denne gang er det Frisko, der ændrer navnet på den populære Kæmpe Eskimo. Det fortæller BT

Bekræfter navneskift

Det er virksomheden Unilever, der står bag Frisko. De bekræfter over for BT, at de så småt er gået i gang med et navneskifte på ispinden. 

"Vi ændrer navnet til Solbær Stang, og det ruller vi ud de kommende uger og måneder," fortæller Unilevers pressechef, Sandhya Forselius, til BT. 

"Indtil det er fuldt indfaset, vil man stadigvæk kunne opleve forskellige navne på nogle isskilte og indpakninger. Solbær Stang afsejler bedre vores nyligt annoncerede sociale forpligtelser og beskriver også produktets smag mere præcist."

Sidste år fortalte virksomheden i et interview med Ekstra Bladet, at de ikke umiddelbart havde nogle planer om at ændre navnet på Kæmpe Eskimo.

Læs også

Sidste chance for at få 10.000 kroner

 

 

Dagens Gossip