Nu tager IKEA konsekvensen

Foto: Shutterstock.com

Når du besøger en af de velkendte IKEA-butikker i Danmark, vil du formentlig mærke, at der er sket en ændring.

IKEA Danmark har besluttet at reducere energiforbruget ved at sænke temperaturen og slukke for al unødig belysning udendørs og indendørs i varehuse, Planning studios og på virksomhedens hovedkontor.

Lyset på det kendte IKEA logo slukker som et af flere energibesparende tiltag fra detailvirksomheden, som træder i kraft den 1. oktober.

Læs også

Robert Hansen skal i retten for alvorlige anklager

IKEA Danmark vil bidrage til et lavere energiforbrug ved at slukke for al unødvendig belysning indendørs og udendørs, mens temperaturen sænkes til 19 grader i landets fem varehuse, i virksomhedens to Planning studios og på hovedkontoret i Taastrup.

"Mange danskere skruer ned i deres private hjem, og det samme gør skoler, rådhuse og andre offentlige institutioner. Vil vi også gerne gøre, hvad vi kan for at spare på energien i samfundet gennem nogle justeringer af vores lys og varme. Vi tror på, at vi kommer bedst igennem denne udfordrende tid, når vi står sammen, og vi alle sparer lidt mere på energien i hverdagen," siger Monica Keaney, der er Country Sustainability Manager i IKEA Danmark.

Øger et i forvejen stort fokus på energieffektivitet

IKEA arbejder allerede med at implementere klimavenlige, energibesparende tiltag og evaluerer månedligt effekten. Derudover ønsker IKEA også at hjælpe kunder med at spare på energien i hjemmet gennem inspiration og energibesparende produkter.

IKEAs forsigtige bud på effekten af de nye, energibesparende tiltag er en besparelse på 2-5 % af virksomhedens samlede elforbrug. Som enkeltstående tiltag er det ikke markant, men mange små tiltag kan tilsammen gøre en forskel, mener Monica Keaney.

"2-5 % lyder måske ikke af meget, men vi har allerede gennem mange år arbejdet indgående med at gøre vores drift så energieffektiv som muligt. Nu gør vi lidt ekstra, og vi tror på, at mange bække små kan gøre en forskel," siger hun.

IKEA sørger selvfølgelig for, at medarbejdere ikke fryser, når de er på arbejde, og opfordrer kunderne til at beholde overtøjet på, hvis det kniber.

Sådan skruer IKEA ned:

  • Slukker lyset på logo og facader på alle varehuse, når der er lukket
  • Slukker for al unødvendig belysning indenfor
  • Slukker for al unødvendig belysning udenfor
  • Sænker temperaturen til 19 grader i landets fem varehuse, i de to nuværende IKEA Planning studios på Vesterbro og Esbjerg samt på hovedkontoret i Taastrup 
    Læs også

    Chokeret ægtepar: Katten var skyld i at konen blev gravid

 

Dagens Gossip