Ny ændring rammer op mod 2 millioner danskere: Forventer kaos

Foto: Shutterstock.com

Når efterårsferien er slut, vil erstatningen til forældreintra være klar, men det bliver ikke just nogen positiv oplevelse i begyndelsen. Sådan lyder det fra formanden fra Århus Lærerforening.

Vi er netop gået ind i uge 42, som for mange unge mennesker er en fremragende uge, da den er lig med efterårsferie. Når ugen er afsluttet og det igen bliver mandag, så kommer hverdagen dog til at ændre sig en smule for knap to millioner mennesker.

Det skyldes, at det meget udskældte forældreintra bliver skiftet ud, og på mandag indtræder det nye system ‘Aula’ i stedet. Aula menes at være det største IT-projekt, som kommunerne nogensinde har skulle håndtere, da der skal være plads til intet mindre end to millioner brugere.

De to millioner brugere er naturligvis forældre til de elever, der går på de forskellige skoler rundt omkring i landet.

Læs også

Rædselsslagen hundeejer: Min hunds snude er faldet af!

Der er dog en stor frygt for, at lanceringen af den nye tjeneste kan medføre et kæmpestort kaos. Det fortæller Jesper Skorstengaard, der er formand for Århus Lærerforening.

“Jeg kan ikke forestille mig andet, end at det bliver et kaos. Man har lavet et system, der ikke i høj nok grad kan det, som det skal. Der er en kæmpe risiko for, at skolerne ikke kan leve op til det ansvar, forældrene har til samarbejdet mellem skole og hjem” fortæller formanden til TV2 Østjylland.

Sikkerhedsbrister

Også på lærerforeningens egen hjemmeside vækkes der bekymring.

“Aula er ikke et færdigudviklet produkt, når det rulles ud på skolerne. Det format, som brugerne bliver præsenteret for efter ferien skal til stadighed tilpasses de behov, som brugerne må have,” skriver formanden på Århus Lærerforenings hjemmeside.

Foruden det faktum, at produktet endnu ikke er færdigudviklet, så skulle der også være flere sikkerhedsbrister i ‘Aula’. Det beretter formanden om.

Grundet usikkerheden til Aula, har flere skoler valgt først at implementere det nye system ved begyndelsen af det nye år.

Læs også

Chris og Steph bookede rejse for 16.000 kroner, velvidende at Thomas Cook gik konkurs: Nu vil de have penge tilbage

 

 

Dagens Gossip