Ny afgift på bestemt vare: Vil ramme disse danskere

Foto: Shutterstock.com

Danmark har aldrig før haft afgifter på denne varetype, og bliver lovforslaget vedtaget, er det en helt ny afgift, der træder i kraft.

Regeringen fremsætter nu et lovforslag, der skal indføre en afgift på nikotinholdige væsker, som typisk bruges i e-cigaretter. Formålet er, at færre ryger e-cigaretter med nikotinvæsker.

Læs også

Peter Ingemann afslører godt nyt: Det sker igen

Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Med finansloven for 2020 blev det aftalt, at afgifterne på tobak skulle forhøjes for at mindske antallet af rygere. Særligt skulle højere priser på tobak afholde børn og unge fra at begynde at ryge. Samtidig aftalte man at indføre en ny afgift på væsker til e-cigaretter, og det fremsætter regeringen nu et lovforslag om. 

”Rygning er en af de største dræbere i vores samfund og en enorm belastning for folkesundheden. Derfor har vi besluttet at hæve afgifterne på cigaretter. Men nikotin er afhængigshedskabende og sundhedsskadeligt i alle former, og derfor er det vigtigt, at priserne på nikotinvæsker følger med op, så folk ikke bare flytter deres forbrug fra almindelige cigaretter til e-cigaretter,” siger skatteminister Morten Bødskov. 

En helt ny afgift

Danmark har aldrig før haft afgifter på denne varetype, og bliver lovforslaget vedtaget, er det en helt ny afgift, der træder i kraft. 

”Regeringen foreslår at indføre en afgift, som skal bestå af to satser, der afhænger af nikotinkoncentrationen. Et højt nikotinindhold medfører en høj afgift, et lavt nikotinindhold medfører en lav afgift. Forhåbentlig vælger de, der ryger e-cigaretter, så den væske med lavt nikotinindhold,” siger skatteminister Morten Bødskov. 

Afgiften foreslås indført fra og med den 1. juli 2022. En beholder nikotinvæske til e-cigaretter på 10 ml kan i dag købes for ca. 25 kr. Afgiften medfører, at prisen omtrent fordobles til en pris på ca. 55 kr. for væsker med høj nikotinkoncentration.

Læs også

Inger Støjberg afslører familieforøgelse

 

 

 

Dagens Gossip