Ny behandling mod coronavirus klar efter sommerferien: "Det er en game-changer"

Foto: Shutterstock

En ny behandlingsmetode skulle angiveligt være meget effektiv.

Corona er så småt på vej tilbage igen. I dag var der for første gang i nogle måneder pressemøde omkring coronasituationen i Danmark. Her kunne Mette Frederiksen, Magnus Heunicke, Sundhedsstyrelsens Søren Brostrøm samt Henrik Ullum fra Statens Serum Institut fortælle danskerne om deres overvejelser.

Det kom blandt andet frem, at alle danskere over 50 år - cirka 2,5 millioner mennesker fra 1. oktober vil blive tilbudt fjerde vaccinestik mod covid-19. 

Læs også

Putin med uhyggelig trussel: Vil tage atomvåben i brug inden året er omme

Og så var der nyt om muligheden for at blive behandlet for coronavirus. Ja, behandlet.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kunne nemlig fortælle, at man regner med at have et helt nyt lægemiddel klar til brug efter sommerferien. Paxlovid, hedder det.

En tablet, der er udviklet af medicinalvirksomheden Pfizer, som også har udviklet en vaccine mod covid-19.

Ifølge Heunicke har tabletten indtil videre vist en "stærk" effekt i de forsøg, der hidtil er lavet.

- Formålet er at forebygge alvorlige forløb og at forebygge indlæggelser på sygehusene, sagde sundhedsministeren på dagens pressemøde.

Allerede tilbage i april måned kunne WHO meddele, at man anbefalede brug af Paxlovid som en del af et behandlingsforløb af mod covid-19.

Dengang var meldingen, at Paxlovid reducerer risikoen for at blive indlagt med 85 procent. Og det er virkelig ikke småting. Det siger epidemiolog på Roskilde Universitet Lone Simonsen.

- Det er game-changing behandling mod corona, og tabletterne kan forebygge alvorlig sygdom, siger hun til Ritzau ifølge DR.

Tabletterne bliver brugt på den måde, at man giver dem til folk, der er blevet smittet med coronavirus, men som endnu ikke er blevet alvorligt syge.

Det vil  typisk være til personer, der er i risikogruppen for hårde sygdomsforløb - ældre, folk med problemer med immunforsvaret, svært overvægtige og lignende.

Læs også

Godt nyt til danske bankkunder: Endnu en dansk bank fjerner negativ rente

 

Dagens Gossip