Ny kanal får Premier League rettigheder – Færre kan se kampene

Foto: Shutterstock.com

Det bliver svære for mange at følge deres favorithold i Premier League fra den kommende sæson. Nordic Entertainment Group har nemlig solgt ud af deres rettigheder, hvilket betyder, at halvdelen af kampene vises på en ny kanal.

Hvorfor kan det ikke bare være, som det plejer. Sådan var der nok mange der tænkte, da streamingtjenesten Strive købte rettighederne til at vise kampe fra den spanske og italienske fodboldrække, hvilket betød, at danskerne fik svært ved at følge Barcelona, Real Madrid, Juventus og de andre store hold fra to af verdens bedste ligaer.

Premier League rørte Strive heldigvis ikke ved, men til gengæld har Yousee rettet blikket mod Premier League, hvor de er nået til enighed i en ny aftale med Nordic Entertainment Group, der har rettighederne til at sende Premier League i Danmark.

Det får den betydning, at fra starten af den kommende sæson 2019/2020 vil Yousee få eksklusive rettigheder til halvdelen af kampene på deres nye kanal Xee. Det er en kanal, som man har adgang til, hvis man er kunde hos Yousee. Den resterende del af kampene vil blive vist på TV3+ og TV3 MAX.

”Vi glæder os utrolig meget til dette helt nye og meget spændende samarbejde. Med nogle af de bedste hold i verden og fantastiske danske spillere som Christian Eriksen og Kasper Schmeichel er det ikke underligt, at danskerne elsker engelsk fodbold. Fra august i år og tre år frem vil Xee blive hjemsted for en række af de helt store engelske fodboldopgør, og det glæder vi os virkelig til at kunne tilbyde vores kunder,” lyder det fra Christian Morgan, der er mediedirektør i Yousee.

Sådan bliver kampene fordelt

Nordic Entertainment Group havde købt rettighederne til at sende 380 kampe pr. sæson. 232 af disse kampe vil blive vist live på Xee, TV3+ eller TV3 MAX. 116 af kampene bliver vist på Xee, mens de resterende 116 kampe vil blive vist på TV3+ eller TV3 MAX.

Hvis man generelt har fulgt sin Premier League dækning via Viaplay, så kan man glæde sig over, at man med abonnementet Viaplay Sport har mulighed for at følge de kampe, der ellers vil blive sendt live på Xee.

Foruden aftalen om Premier League kampe har Yousee ligeledes købt diverse sportsproduktioner fra TV3 Sport, hvilket betyder, at mange af de velkendte optakter og nedtakter også vil blive bragt hos Xee. Yousee skal heller ikke ud at finde nye kommentatorer til kampene, de velkendte navne følger nemlig med i pakken.

Læs også

Breaking: Nye fodboldregler træder i kraft næste sæson

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip