Ny lov kan ramme mange tusinde danskere: Skal betale penge efter nytår

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Når 2019 bliver til 2020, er der sandsynlighed for, at mange tusinde danskere vil blive kontaktet af advokater og inkassovirksomheder.

Der har været talt meget om finansloven, og de ændringer den får i løbet af det kommende år, men en helt anden lovgivning kan få endnu større betydning for mange danskers økonomi.

Det er nemlig sådan, at en lovændring fra det kommende år højst sandsynligt vil få den konsekvens, at op mod 16.000 danskere vil blive kontaktet af enten advokater eller inkassofirmaer.

Læs også

Dårlig nyhed for mindst en million danskere: Mister penge fra 1. januar

De mange danskere der er tale om, er danskere der har gæld hos de kommunalt ejede vandselskaber, og gælden er indtil videre blevet opkrævet via den offentlige opkrævning.

Vandselskaberne har dog været meget utilfredse med den offentlige opkrævning, og de glæder sig derfor til, at 2019 bliver til 2020.

Næste år forventes det nemlig, at vandselskaberne selv må tage sagen i egen hånd, og derfor vil de med alt sandsynlighed pudse både inkassofirmaer og advokater på de danskere, der fortsat ikke har fået betalt. 

“Samn Forsyning har taget en beslutning om at skifte væk fra Skat. Til dato har opkrævningen via Skat været ineffektiv – grænsende til ikke-eksisterende,” fortæller Susanne Klitfod der er fagansvarlig for afregning i Samn Forsyning til mediet Danskvand ifølge Ritzau.

Der er ikke tale om en helt lille gæld. I alt er der tale om 150 millioner kroner, som der skyldes til vandselskaberne, og det er 16.000 danskere, der skylder disse penge. Det svarer til, at der i gennemsnit skyldes lidt mere end 9.000 kroner pr. borger.

Priserne kan sige for alle andre

Mens den nye lov kommer til at ramme de 16.000 danskere, der fortsat ikke har betalt deres gæld, så kan det faktisk være godt for de mange danskere, der betaler deres vandregninger til tiden.

Hvis vandselskaberne siger ja til, at de inddriver gæld via inkasso eller advokater, så vil vandpriserne højst sandsynligt ikke stige. Det er der til gengæld en sandsynlighed for, hvis mindretallet af kunderne ikke får betalt deres regninger.

Læs også

Tabte sig 15 kilo ved at spise McDonalds tre gange om dagen: Se hvad hun spiste

 

 

Dagens Gossip