Ny lov vedtaget: Pædofile må ikke gå i svømmehallen

Foto: Lars Laursen/Biofoto/Ritzau Scanpix

Folketinget har i dag vedtaget en ny lov, der skal holde dømte pædofile for at tage i svømmehallen og andre steder, hvor der opholder sig børn.

Seksuelle overgreb mod børn er en af de værste forbrydelser, man kan tænke sig til herhjemme, og derfor er der også kun ganske få, der har medfølelse med dømte pædofile.

Lovgivningen herhjemme har fungeret på den måde, at en pædofil har fået forbud mod at være i nærheden af ‘gerningsstedet’, men i fremtiden kan det meget vel blive sådan, at pædofile ikke kan få lov til at opholde sig steder, hvor børn befinder sig.

Læs også

Muslimske familier klagede over julesange: Nu har skolen fjernet dem

Det vil med andre ord betyde, at svømmehaller, legepladser, parker og daginstitutioner bliver forbudt område, hvis man er dømt for en seksualforbrydelse mod børn.

Politiet må også ransage hjem

Opholdsforbuddet er blandt en række af tiltag, som der er blevet vedtaget i Folketinget i dag. Ifølge justitsminister Nick Hækkerup, er det et vigtigt skridt i kampen mod at bekæmpe seksuelle overgreb mod børn i fremtiden.

“Vi kan desværre ikke ændre på fortiden, men forhåbentlig kan lovforslaget være med til, at færre børn i fremtiden udsættes for seksuelle overgreb,” fortæller justitsministeren ifølge Ritzau.

Helt kort og godt vil den nye vedtaget lov betyde, at folk der er blevet dømt for seksualforbrydelser mod børn, kan få et forbud mod at opholde sig flere steder i landet, hvor børn opholder sig.

Foruden det mulige forbud, vil straffen for en overtrædelse også blive hævet fra fire måneder til op mod to års fængsel. Sidst men ikke mindst vil politiet også have lov til at ransage den dømtes bolig, uden en retskendelse i hånden.

Læs også

Tabte sig 15 kilo ved at spise McDonalds tre gange om dagen: Se hvad hun spiste

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip