Muslimske familier klagede over julesange: Nu har skolen fjernet dem

Foto. Shutterstock.com

Det er slut med julesange på en skole i den schweiziske by Wil, da flere muslimske familier har klaget over, at sangene ikke taler til de muslimske elever.

Det er ganske almindeligt, at der i løbet af december bliver sunget julesange på de forskellige skoler. Sådan er det i Danmark, og sådan er det også i mange andre lande, hvor der bliver fejret jul.

I Schweiz har det også været en tradition, at man synger julesange til adventsfesten, men nu er en skole gået mod strømmen, efter at forældre har klaget over, at julesangene ikke talte til de muslimske elever.

Læs også

Muslimer raser over Nike-sko: Design træder på Allah

Der er tale om en skole i den schweiziske by, Wil, hvor eleverne hvert år skal underholde familie og venner med sange til adventsfesten på skolen. Det foregår normalt ved, at der synges den amerikanske sang ‘Go Tell it on the Mountains’ samt de to julesange ‘Fröhliche Weihnacht Überall’ samt ‘S’gröschte Gshänk’.

Oversat på dansk hedder sangene ‘Glædelig Jul overalt’ og ‘Den største gave’.

De to sidstnævnte sange kommer eleverne på skolen dog ikke til at synge i år. Det skyldes, at flere muslimske familier har klaget til skolen over, at julesangene ikke passer til de muslimske elever, men kun til de kristne.

Derfor vil de have sangene fjernet, og det har skolen indvilliget i. Det skriver det danske medie Kristeligt-dagblad, der citere fra det schweiziske medie 20 minutes.

Der skal synges kristne sange i et kristent land

Det er dog ikke alle muslimer, der har haft problemer med julesangene på skolen. Hos formanden for Koordinationsrådet for de muslimske organisationer i Schweiz fortæller Farhad Afshar, at han synes det er beklageligt, da der naturligvis skal være plads til, at der synges kristne sange i et kristent land.

“Fra vores synspunkt er det beklageligt, hvis der ikke synges kristne sange i et kristent land,” fortæller han.

Synes du, at det er fint, at skolen respekterer de muslimske familiernes ønsker, eller burde de fortsat have lov til at synge julesange til jul?

Læs også

Vild kritik efter Vild med Dans-sejr: Fordel fordi de var et bøssepar

 

 

Dagens Gossip