Ny omikronvariant spreder sig i Danmark: Udenlandske læger holder nøje øje med udviklingen

Foto: Shutterstock

Især én variant af omikronvarianten spreder sig med lynets hast herhjemme, og det får læger og forskere fra Storbritannien til at holde grundigt øje med udviklingen.

The UK Health Security Agency (UKHSA) har meldt ud, at de holder skarpt øje med en ny omikronvariant kaldet BA.2. Det skriver det britiske medie Ladbible

UKHSA har delt oplysninger omkring varianten, som heldigvis menes at stå bag meget få smittetilfælde i Storbritannien, og d. 10. januar var der således kun registreret 53 tilfælde i landet. Det skriver Sky News.

Læs også

Opkøber rettighederne til flag for 130 millioner kroner

Anderledes ser det dog ud herhjemme, hvor næsten halvdelen af vores smittetilfælde ifølge Ladbible er med den nye omikronvariant, som forskere og læger stadig er i gang med at undersøge, og de britiske læger holder derfor skarpt øje med variantens udvikling i Danmark. 

Flere eksperter - både udenlandske og danske - har dog meldt ud, at der tilsyneladende ikke er grund til bekymring, da varianten åbenlyst er meget smitsom, men tilsyneladende ikke giver alvorlige symptomer i samme omfang, som de tidligere varianter har gjort. 

Således har Anders Formsgaard fra Statens Serum Institut udtalt, at vi skal "være forberedte" på den nye variant, men at vi ikke ved særlig meget om den endnu.

Incident Director hos UKHSA, Dr Meera Chand, har desuden udtalt, at den nye variant var forventelig, da det er "virus' natur at udvikle sig og mutere." Han har desuden udtalt: "Vores fortsatte genomiske overvågning gør, at vi kan opdage dem [smittetilfælde med den nye variant] og vurdere, om de er betydelige."

De udenlandske og danske forskere er altså enige i, at det er en variant, som vi skal være opmærksomme på, da den tilsyneladende er mere smitsom end den tidligere BA.1-variant, men at forskere samtidig var forberedte på den, og at den måske ikke er så alvorlig som tidligere varianter. 

I kølvandet på den store smitte herhjemme - og mange andre steder - opfordrer regeringen fortsat til at man tager imod tilbuddet om et tredje boosterstik, og UKHSA oplyser ligeledes ifølge Ladbible, at det tredje boosterstik fortsat virker mod omikronvarianten hos ældre borgere.

Læs også

Populær natklub i uheldig brøler: Forvekslede salt til tequila shots med stærkt ætsende stof

 

 

 

 

Dagens Gossip