Populær natklub i uheldig brøler: Forvekslede salt til tequila shots med stærkt ætsende stof

Foto: Shutterstock

Adskillige natklubsgæster er blevet indlagt efter, at en populær britisk natklub ved et uheld gav fem gæster kaustisk soda i stedet for salt til deres tequila shots.

Den populære natklub Tiger Tiger, som har været centrum for Londons natteliv siden 1998, har været skyld i, at mindst fire gæster er blevet indlagt med skader, da en bartender på natklubben angiveligt serverede kaustisk soda til fem gæster, da de bestilte tequila shots.

Natklubben hvor hændelsen fandt sted d. 7. december / Foto: Google Maps

Hændelsen fandt sted på Haymarket Venue i nærheden af den berømte plads, Piccadilly Circus, i centrum af den britiske hovedstad. Det skriver Ladbible.

Læs også

Far til tre var til rutinebesøg hos tandlægen: Så stoppede han pludseligt med at trække vejret

Ifølge The Daily Mail bestilte en gruppe bestående af fire kvinder og én mand tequila shots omkring klokken 23 ved natklubbens bar d. 7. december sidste år, og traditionen tro fulgte der selvfølgelig salt og citron med. 

Det troede de uheldige gæster i hvert fald... Det viste sig nemlig hurtigt, at der var noget helt galt med 'salten'. "En gruppe af fire kvinder og en mand drak tequilaen og brugte salt og citron til at lindre smagen, men begyndte så at gylpe," har et øjenvidne således udtalt. 

"Der var panik. Folk troede det var et form for terrorangreb. Det tog lang tid at finde ud af, hvad der var sket," uddybede kilden til The Sun

Det viste sig dog, at de uheldige natklubs gæster havde indtaget kaustisk soda - også kaldet natriumhydroxid - i stedet for salt. "Åbenbart opbevarede natklubben kaustisk soda og salt i lignende beholdere, og der blev lavet en beklagelig fejltagelse," har øjenvidnet forklaret til The Sun. 

Mediet har desuden beskrevet, hvordan flere af gæsterne blødte ud af munden efter indtagelse af 'salten', men det er ikke blevet bekræftet. 

Natriumhydroxid, som også kaldes kaustisk soda, ætsnatron eller natronlud, er en stærkt ætsende base, som i det private oftest bruges til at rense stoppede afløb, men det bruges også i industrien til at fremstille sæbe og biodiesel og til at afsyre træ. 

Ifølge Wikipedia er det "stærkt ætsende på hud, slimhinder og andet væv på mennesker [...]." og der står desuden, at  "Det forårsager hurtigt dybe ætseskader ved hudkontakt og er blandt de farligste kemikalier, som forekommer i hjemmet. At anvende natriumhydroxid til at opløse propper i afløbet er meget farligt, da indånding af støv fra pulveret eller det mindste stænk på hud, tøj eller øjne giver alvorlige ætseskader."

Det beskrives desuden hvordan "Indtagelse [af stoffet] er livsfarligt."

Londons politi har da også bekræftet, at de fire kvinder i gruppen alle blev behandlet for ætsende sår på stedet og efterfølgende blev indlagt, og Ladbible kan berette, at der både blev tilkaldt politi, ambulancer og en lægehelikopter til stedet. 

Det er dog meldt ud, at alle fem involverede er uden for livsfare. "Politiet blev tilkaldt omkring klokken 22:50 [...] i forbindelse med anmeldelser om fire personer, som led af slemme skader efter kontakt med et stof [...]," udtalte politiet således efter hændelsen.

Udtalelsen fortsatte: "De fire personer - alle kvinder - modtog behandling på stedet, før de blev bragt til hospitalet; ingen af deres lidelser er livstruende. En femte person - en mand - var også i kontakt med stoffet, men har afvist medicinsk behandling. Natklubben blev lukket [...]."

Politiet kan desuden melde ud, at der blot var tale om et uheld, og at der ikke er foretaget nogen anholdelser. De har således udtalt: "Hændelsen anses ikke som mistænkelig, og der har ikke været nogle anholdelser. Sundhedsmyndighederne er blevet informeret."

Læs også

Dansk virksomhed donerer MRI-scanner modeller til hospitaler for at hjælpe børn med angst

 

 

Dagens Gossip