Ny skandale i DR: Orkesterboss hyrede god ven til fed chefstilling i strid med loven

Foto: DR/Polfoto

Skandalerne ruller fortsat ud af skabet i DR, hvor den øverste chef for DRs orkestre hyrede god ven til en fed chefstilling - i strid med loven.

DR bliver i disse dage ramt af den ene møgsag efter den anden.

I dag kan BT afsløre, at DR ensemblechef Kim Bohr, der blandt andet er øverste chef for DR Symfoni- og Underholdningsorkester har brudt loven i forbindelse med ansættelse af sin gode ven, Klaus Ib Jørgensen.

Kim Bohr sikrede via sin position, at Klaus Ib Jørgensen kunne blive chef for DRs Underholdningsorkester fra 2012 til 2014 - uden at stillingen blev slået formelt op, hvilket er i strid med loven. Stillingen skulle være opslået formelt, inden at den blev besat, erkender DR nu.

- Stillingen som orkesterchef for DR Underholdningsorkestret burde være slået op. Jeg er ikke i tvivl om, at vi fik den rette mand, men vi har vurderet proceduren igen og må sige, at det er en fejl, og at stillingen skulle være slået op, og det skal jeg beklage, skriver underdirektør i DR Kultur, Julie Vig Albertsen til avisen.

Læs også

DR huggede teenagers dronevideo - nu kræver familien 200.000 kroner i erstatning

Kim Bohr fik hyret Klaus Ib Jørgensen ved at hyre ham ind som konsulent, hvorefter hans ansættelse forholdsvis hurtigt blev forvandlet til permanente chefstillinger, og den praksis møder stærk kritik.

- I mine øjne burde en og formentlig to af de stillinger, Klaus Ib Jørgensen har haft i DR, være blevet slået op, siger Karen-Margrethe Schebye, der er advokat og partner i SJ Law og ekspert i ansættelsesret.

Det er ikke den eneste, dårlige sag som har ramt DR, da nyhedsdirektørens eksorbitant dyre pendlerture mellem Risskov og DR-byen igen er kommet i søgelyset

 

 

Dagens Gossip