Ny stor stigning: Så mange er nu smittede med coronavirus i Danmark

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

I løbet af det seneste døgn er der sket en ny stor stigning i antallet af smittede danskere med coronavirus.

Det kom som lidt af et chok i går, da corona-dødstallet pludselig steg fra 13 til 24 på blot en enkelt dag. Heldigvis så skulle det vise sig, at der ikke var tale om 11 nye dødsfald på en dag, men at Sundhedsstyrelsen havde ændret kilde, så de får informationerne hurtigere.

Alle tallene steg desværre igen i går, hvor Danmark pr. klokken 17.00 kunne notere sig for 1.460 smittede med coronavirus. Det var ud af i alt 12.938 testede personer, og vi kan godt forvente, at det tal komme til at stige.

Læs også

Pas på: Åben ikke døren for denne kvinde

Forleden blev det nemlig meldt ud, at Danmark ville ændre strategi, så endnu flere danskere skulle testes. Det bør kunne afspejles i de tal, som Sundhedsstyrelsen sender ud i dag eller en af de kommende dage.

Her klokken 10.00 har Sundhedsstyrelsen så atter sendt tal ud, og selvom vi er rigtig mange danskere der ønsker, at smittespredningen snart stopper, så er der fortsat flere smittede danskere i dag end i går.

Helt præcist er der sket en stigning på 117, så der i dag er 1.577 smittede danskere med coronavirus. I alt er der nu blevet testet 13.756 danskere.

På Færøerne er der konstateret 122 smittede ud af i alt 2.482 testede personer, mens der på Grønland er konstateret fire smittede ud af i alt 203 testede.

Nedlukninger fortsætter

Mange danskere sad foran skærmen i går klokken 15.00, hvor de fulgte med i statsminister Mette Frederiksens tale til nationen.

Her kunne hun fortælle om, at de midlertidige nedlukninger er blevet forlænget, så de tidligst vil åbne op igen den 13. april.

Det betyder, at restauranter, cafeer, frisører, massører, samt mange butikker er nødsaget til at holde lukket, og der må fortsat ikke samles mere end 10 personer indtil den 13. april, hvis nedlukningerne altså ikke forlænges yderligere.

Læs også

Supermarked råber op: Er dette nødvendigt?

 

 

Dagens Gossip