Nye tal: Højeste antal smittede på en dag

Foto: Marijan Murat/DPA/Ritzau Scanpix

Mere end 300 er blevet bekræftet smittet med coronavirus siden i går, og dermed er det, det højeste antal på en dag. Heldigvis er der fortsat ikke dårligt nyt.

Der er rigtig mange danskere, der bevæger sig ind på Sundhedsstyrelsens hjemmeside omkring klokken 10.00 hver dag, hvor de vil sidde og klikke F5 indtil Sundhedsstyrelsen opdaterer de seneste tal.

Det er nemlig omkring dette tidspunkt, at Sundhedsstyrelsen sender de seneste tal ud, som de har på coronavirus-smitten.

Læs også

App kan fortælle, om du har været tæt på coronasmittet dansker

I går var dagen hvor antallet af smittede danskere ramte over 5.000. Dette skete klokken 17.00, da der samlet var blevet testet 52.666 danskere. I alt var 5.071 af disse bekræftet smittet med coronavirus, mens 1.491 har overstået deres infektion.

Dødstallet steg også i går, så der nu er bekræftet 203 dødsfald af personer, der har været smittet med coronavirus inden de gik bort.

I dag onsdag den 8. april er der så atter nye tal, og ikke overraskende er tallene igen steget.

Knap 5.000 danskere er blevet testet siden i går, hvilket bringer det samlede antal testede personer op på 57.535. Siden i går er der bekræftet coronasmitte hos 315 nye danskere, hvilket bringer totalen op på 5.386.

315 nye smittetilfælde på en dag er det højeste indtil videre, men det skal også ses i lyset af, at der nu bliver testet langt flere danskere end hidtil. Procentvis er stigningen ikke høj, og det er positivt.

Det reelle smittetal er langt højere

I går udsendte Sundhedsstyrelsens en ny rapport, hvor de kunne berette om, at antallet af smittede danskere faktisk er langt højere end det tal, de sender ud dagligt.

Det var mange nok klar over i forvejen, men det var nok de færreste der var klar over, at tallet vurderes til at være mellem 30 til 70 gange højere.

Det fortæller Kåre Mølbak, der er faglig direktør hos Statens Serum Institut til mediet Berlingske.

På verdensplan er der i skrivende stund bekræftet 1.316.988 smittede med coronavirus, mens antallet af døde ligger på 74.066.

Læs også

Wow: Så mange er reelt smittet med coronavirus i Danmark

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip