Wow: Så mange er reelt smittet med coronavirus i Danmark

Foto: Shang Hao/SIPA/Ritzau Scanpix

Det reelle antal smittede i Danmark er langt højere end det, som Sundhedsstyrelsen hver dag oplyser om.

Hver dag omkring klokken 10.00 kommer der nye tal fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller hvor mange bekræftede smittetilfælde af coronavirus, der er i Danmark.

I skrivende stund lyder disse tal på 52.666 testede danskere og 5.071 smittede danskere.

Problemet ved disse tal er dog, at det ikke er den fulde sandhed, da sundhedsvæsenet langt fra har kunne teste alle danskere, og dermed går rigtig mange danskere i dette øjeblik rundt med coronavirus, uden at de bliver testet.

Læs også

På grund af corona: Disse butikker kan snart være fortid

Hos Statens Serum Institut er de heller ikke i tvivl om, at det reelle antal smittede er væsentligt højere end det tal, der dagligt bliver præsenteret på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, men hvor mange der præcist er smittede, vides heller ikke.

30 til 70 gange flere smittede

Sundhedsstyrelsen har udgivet en ny statusrapport, og i denne står der, at Statens Serum institut går ud fra, at det reelle antal smittede i Danmark ligger mellem 30 til 70 gange flere, end det tal der opgives hver dag.

I skrivende stund vil det betyde, at mellem 152.130 til 354.970 danskere allerede har været smittet med coronavirus 

“Det vurderes altså, at mørketallet er betydeligt højere end i det første planlægningsscenarie, og det vurderes fra Statens Serum Instituts side, at der for hvert påvist smittetilfælde frem til 28. marts kan være 30-70, der reelt er smittet,” lyder det i rapporten.

Antallet er ikke bare noget, som Statens Serum Institut har grebet ud af den blå luft. Det er et tal de er kommet frem til via bloddonerundersøgelser, hvor de kan se, om danskerne har dannet antistoffer mod coronavirus.

Disse undersøgelse har vist, at der er en væsentligt større smitte i Danmark end først antaget.

“Der er rigtig meget smitte ude i det danske samfund, og der er et kæmpestort mørketal. I de bloddonorundersøgelser, der er lavet, kan man se, at det måske er 70 gange flere, der har haft infektionen, end vi kan se i statistikkerne,” fortæller Kåre Mølbak, faglig direktør i Statens Serum Institut til Berlingske.

Hos Statens Serum Institut forventer man, at smittetrykket vil stige fra 1.00 til 1.23, når de helt små igen vil blive sendt i skole og institutioner fra den 15. april.

Læs også

1.2 millioner danskere får 50 gratis tv-kanaler

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip