Nyt forslag fra Alternativet: Dyrk cannabis i altankassen

Foto: Scanpix

Borgere skal selv have lov til at plante, dyrke og eventuelt indtage deres egen cannabis, lyder det fra Alternativet i et nyt forsøg på legalisering af hash.

 Man behøver ikke at have syrener, stedmoderblomster eller anden pynt i altankassen eller haven, hvis man ikke lige føler for det.

Står det til Alternativet, så skal man nemlig have lov til at plante og dyrke sin helt egne cannabisplanter til eget forbrug. Det er et forslag som partiet stiller i forbindelse med et forsøg på at legalisere stoffet, skriver Ritzau.

- Vi ved, at 41,5 procent af de 16 til 24-årige har prøvet cannabis. Det svarer til 249.000 unge. I og med, at der er så mange, der bruger stoffet, så er vi nødt til at få det under kontrol.

- Måden at få det under kontrol kan være at give adgang til hjemmedyrkning. På den måde kan man spare en masse penge på politiets kontrol. Penge som i stedet kan gå til at lave kampagner, siger Alternativets Torsten Gejl.

Læs også

Politi slår alarm: Mystisk fund på sjællandsk strand skræmte livet af forbipasserende

Men det forslag får en lunken modtagelse af ekspert Mads Uffe Pedersen, der er forsker i misbrug og behandling. Han mener ikke, at forbruget af hash er så stort i Danmark at det kan retfærddiggøre en legalisering.

Cannabis skal man slv kunne dyrke i haven eller på altanen, hvis det står til Alternativet. Foto: Scanpix

- Man skal ikke gå ind i debatten med bind for øjnene. Forbruget i Danmark er faktisk ikke så højt, som i de lande, der har legaliseret cannabis. Jeg vil hellere starte med en afkriminalisering, så vi får fat i den gruppe af unge, som har et massivt problem, siger han til forslaget.

Alternativet vil dog meget gerne diskutere forslaget med de andre partier i Folketinget.  

Danske sange

Midsommervisen - Det været traditionen i rigtig mange år, at danskerne har samlet sig om bålet i hele landet for at synge Midsommervisen - enten i den orginale version af Holger Drachmann, der skrev teksten for over 100 år siden eller Shu-Bi-Duas nyere udgave.

Der er et yndigt land - Her finder du Danmarks nationalsang. Der er et yndigt land tekst er skrevet af Adam Oehlenschläger i 1823 og melodi er komponeret af H. E. Krøyer i 1835.

I Danmark er jeg født - Det er en af Andersens mest elskede sange i dansk sangtradition, og den er også blevet foreslået som alternativ til Danmarks nationalsang. I Danmark er jeg født er skrevet af Hans Christian Andersen i 1850 og melodi er komponeret af Henrik Rung i 1850.

 

Dagens Gossip