Nyt krav: Der skal åbnes i dag

Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/Ritzau Scanpix

Flere partier presser på for at få en åbning af de liberale erhverv. Allerede i dag vil partierne have, at en beslutning skal træffes.

I går genåbnede flere folkeskoler og børnehaver, og snart kan det meget vel blive tid til en genåbning af de liberale virksomheder.

Tallene i Danmark ser nemlig solide ud, og i går viste et notat fra Statens Serum Institut, at en genåbning af de små erhvervsdrivende ikke ville skabe en stor risiko for øget smittespredning i Danmark.

Læs også

På grund af corona: Mange danskere kan se frem til en større regning

Beregninger viser nemlig, at de små virksomheder som blandt andet frisører, massører m.m. vil kunne genoptage deres arbejde, uden at det skaber en sundhedsmæssige risiko for resten af befolkningen.

Hvornår de skal åbne op, vides endnu ikke, men noget kunne godt tyde på, at det sker hurtigst muligt. 

Ifølge DR så presser de blå partier og Radikale Venstre nemlig på, så en genåbning sker omgående.

Radikale Venstres formand Morten Østergaard mener, at en beslutning om at åbne virksomhederne skal træffes i dag torsdag.

“Jeg mener, vi skal tage beslutningen i dag torsdag, så virksomhederne kan komme i gang med det samme. Så kan vi diskutere derefter, hvad genåbningsplanen for Danmark skal være,” lyder det fra Morten Østergaard til DR, der fortsætter:

“Med den viden vi har nu, så skylder vi alle de små forretningsdrivende, at de får lov at åbne deres butikker og klinikker hurtigst muligt,” fortæller formanden.

27.000 vender tilbage på arbejde

Hvis der bliver åbnet op for de liberale erhverv, så estimeres det, at cirka 27.000 danskere vil kunne vende tilbage til deres arbejde igen.

Mener du også, at det er forsvarligt at åbne op for de liberale virksomheder igen, eller bør man fortsat afvente?

Læs også

Mand ville refundere 4.500 toiletruller og 150 liter håndsprit: ‘Glem det!’

 

 

Dagens Gossip