Nyt pantsystem: Aflever alle flasker på en gang og få pengene sat ind på din konto

Der kan spares masser af tid på de nye pantmaskiner, som i øjeblikket er ved at blive testet i Høje Taastrup. Her kan man nemlig aflevere samtlige flasker på en gang, og alle pengene bliver overført til ens bankkonto.

Medmindre du blot har et par tomme flasker eller dåser, så kan det være en yderst langsommelig proces at skulle pante sine flasker. Maskinerne tillader kun en flaske ad gangen, det er ikke alle flasker de vil godtage og der kan hurtigt gå mange minutter, hvis man skal pante alle de flasker, man har samlet i løbet af en månedstid eller længere.

Nu er der dog en smart løsning på vej, som ikke blot gør hele processen hurtigere, den gør det også mere effektivt, så du har dine penge med det samme. På den måde skal du ikke til at printe en kvittering, som du først efter endnu en kø ved kassen kan få udbetalt.

Læs også

DMI: Sådan bliver sommeren 2019 i Danmark

Det nye system bliver testet pr. dags dato den 23. april, og den første maskine står klar på genbrugspladsen i Høje Taastrup.

Du afleverer alle flasker på en gang

Med de nye maskiner der ny bliver testet, vil du også komme til at spare en masse tid, da du ikke skal stå manuelt og tilføje den ene flaske til maskinen efter den anden. I stedet skal du faktisk bare tømme alle dine flasker og dåser ned i automaten, og så sørger den selv for at sortere og give dig den rette mængde pant.

Det nye ’Drop and Go’ system kan tage op mod 300 flasker og dåser på en gang, og ikke nok med det, så får du også dine penge lige med det samme. Pengene bliver nemlig overført direkte til din bankkonto, så du behøver ikke gå rundt med pantkvittering eller kontanter.

Dette system har tidligere været testet på festivaler, og nu bliver det altså testet på genbrugspladsen i Høje Taastrup, før det eventuelt bliver ført videre ud til de forskellige danske byer.

”I 2018 testede vi den mobile løsning, “Drop & Go”, hvor forbrugerne kan masseaflevere og få deres pantpenge med det samme. Vi vil gerne se, om den løsning kan bruges på pantstationerne, og derfor tester vi i første omgang ved at ombygge pantstationen i Høje Taastrup,” fortæller Marlene Fris, der er markedsdirektør i Dansk Retursystem i en pressemeddelelse.

Hvorledes et lignende pantsystem også vil rulles ud i butikkerne i fremtiden, meldes der ikke noget ud om i pressemeddelelsen.

Læs også

24-årig filmede sin vagina: Er det en BABY?

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip