Jobcenter vil sende ledige 300 kilometer fra Sjælland til Jylland i busser

Emil Ryttergaard

377 uger siden

|

01/05/2017
Indland
Hvis du er ledig, kan du risikere at blive sendt til den anden ende af landet for at arbejde. Foto: Polfoto
Hvis du er ledig, kan du risikere at blive sendt til den anden ende af landet for at arbejde. Foto: Polfoto
I et samarbejde mellem Esbjerg- og Lyngby-Taarbæk Kommune transporteres ledige tværs gennem landet for at arbejde.

Dagens topnyheder

Mange mennesker vil gå langt for at få fingrene i drømmejobbet, og nogle rejser fra hjemstavnen for at forfølge jobmulighederne. 

Men det kan alligevel blive til noget af en daglig pendletur med tog eller bil, hvis jobbet ligger i den anden ende af landet.

I Lyngby-Taarbæk Kommune vil man fylde en bus med ledige og køre næsten 300 kilometer til den sydvestjyske by Esbjerg for at få flere ledige i arbejde som en del af et samarbejde mellem de to kommuner, skriver jv.dk

Satsningen skal få flere ledige til at slå sig ned i Esbjerg, og de to kommuner blandt andet vil opsøge ledige, der er motiveret for at rykke fra Jylland til Sjælland eller omvendt. 

Det skyldes, at rigtig mange ledige akademikere fra Danamarks Tekniske Universitet (DTU), der ligger i Lyngby, ikke ser fordelene ved at flytte til andre byer for at komme i arbejde, og derfor bliver de i Lyngby-Taarbæk, hvor der ikke er den samme efterspørgsel på arbejdskraft.  

Men på trods af satsningen, så tror Esbjerg kommune ikke, at de ledige borgere fra Lyngby-Taarbæk vil stå i kø for at flytte fra Sjælland til Jylland.

- Det er et stort skridt at flytte til den modsatte ende af landet, så selv om vi har meget at byde på både med job og omgivelser, forventer vi ikke en større tilstrømning af nye medarbejdere fra Lyngby-Taarbæk. Hvis vi opnår ti match på årsplan, vil vi betragte samarbejdet som en succes, siger konsulent i Borger & Arbejdsmarked i Esbjerg, Connie Fauerby.