Nyt tiltag: Nu kan forældre få penge fra regeringen

Foto: Shutterstock

Et enigt Folketing har tirsdag vedtaget, at forældre har ret til barselsdagpenge, hvis de er tvunget til at blive hjemme fra arbejde, for at passe et barn, der er smittet med eller har symptomer på coronavirus.

Forslaget er vedtaget af et meget enigt Folketing. 95 stemmer for og ingen imod.

Det er et forslag, der kommer som følge af de skærpede krav til, hvornår børn må komme i dagtilbud eller skole, hvis de er syge.

Læs også

Nye krav: Alle her skal gå med mundbind

For mange forældre har dette resulteret i problemer, da de har været nødt til at holde et sygdomsramt barn hjemme, og dermed ikke kan passe deres arbejde.

Endvidere er det påkrævet, at barnet holdes hjemme, indtil der ikke har været symptomer i 48 timer.

Raske børn hjemsendes

Desuden risikerer forældre også, at raske børn hjemsendes, hvis et andet barn eller voksen er blevet konstateret smittet.

Siden efter sommerferien har der være flere eksempler på, at institutioner og skoler har hjemsendt børn, for at begrænse spredningen af coronavirus.

Fagforeningen Djøf er begejstrede over, at lovforslaget er vedtaget. Dog mener de ikke, at det er tilstrækkeligt, ifølge Sara Vergo, der er næstfomand for Djøf.

Mange forældre venter nemlig i lang tid på at få tid til at coronateste deres børn. 

"Det er jo rigtig fint, at man kan få noget kompensation, mens man er hjemme, men der er jo ingen, der løser ens opgaver imens," siger Sara Vergo.

Hun mener, at børn skal foran i testkøen.

"Hele samfundet har da bedst af, at vi hurtigst muligt får forældrene tilbage på arbejde. Og det kan vi kun få, hvis vi får børnene hurtigt igennem testforløb."

Trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter

Lovforslaget er blevet en realitet på baggrund af en trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter.

Læs også

Jublende godt corona-nyt: Det går den rigtige vej

Det betyder, at det er muligt for forældre at få dagpenge efter barselsloven, indtl barnet igen kan komme i skole eller institution. 

Foreløbigt gælder aftalen frem til 31. december 2020.

 

Dagens Gossip