Opfordring til bilister: Det er NU i skal gøre det

Foto: Shutterstock.com

Det er begyndt at blive rigtig koldt udenfor, og det betyder også, at man skal tage sig lidt af sin bil. FDM opfordrer derfor til, at man skifter over til vinterdæk, så både du og andre kan føle sig sikre.

Temperaturen har for alvor skiftet med udgangen af sidste uge. I stedet for en gennemsnitstemperatur på omkring de 15 grader, så skal vi i stedet til at bakse med under 10 grader, mens vi i løbet af natten begynder at få frostgrader.

Det betyder også, at de danske landeveje begynder at blive glatte, og derfor skal de danske bilister til at skride til handling. Det er nemlig ikke i orden at køre rundt med sommerdæk, når det bliver rigtig koldt udenfor, fordi de kan sætte dit eget og andres liv på spil.

Bilforeningen FDM har således udsendt en kraftig opfordring til alle bilister i Danmark, så de kan få skiftet fra sommerdæk til vinterdæk på deres biler.

Læs også

Smart trick går viralt - sådan undgår du at blive fanget af de nye fotovogne

“Uden vinterdæk på bilen har bilen dårligere greb i vejen, og med nattefrosten på vej er det derfor på tide at få vinterdækkene på,” fortæller Jørgen Jørgensen, der er seniortekniker hos FDM til B.T.

Stor betydning for bremselængden

Det er ikke kun fordi, at du kan risikere at skride ud på en glat vej, at du skal have skiftet fra sommerdæk til vinterdæk. Sommerdækkene har nemlig også problemer med at bremse på end vinterdækkene, og derfor vil der gå længere tid, før du har lavet en fuld opbremsning.

Seniorteknikeren hos FDM kommer med mere end blot et enkelt godt råd i artiklen til B.T. Han opfordrer nemlig danskerne til at slippe foden fra speederen, da vejene bliver mere usikre her i kulden.

Læs også

Nedsættelse af bøde

“Det kolde vejr betyder selvfølgelig, at vejene bliver lidt mere usikre, og det er derfor vigtigt, at man husker at sætte hastigheden ned,” fortæller han til B.T.

Hvis man er træt af at skifte mellem sommer- og vinterdæk hvert år, så kan man også købe et sæt helårsdæk, som man kan benytte året rundt. Med sådan et dæk, skal man altså ikke bøvle med at skifte mellem sommer- og vinterdæk.

Det anbefales dog ikke, at man vælger disse dæk, hvis man kører meget.

Læs også

Rikke bestilte en kage til kollegaerne - da de åbnede æsken blev de dybt forbløffede

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip