Over 40.000 danskere betaler for meget hvert år: Totalt unødvendigt

Foto: Shutterstock.com

Det koster mange danskere dyrt, selvom det er unødvendigt.

Hvis man ikke tjekker sin årsopgørelse grundigt igennem, risikerer man at betale 5.000 kroner ekstra på årlig basis.

Det betyder mere konkret, at en relativt stor gruppering af danskere i gennemsnit betaler det store beløb på unødvendig vis.

Sådan lyder det fra revisionsfirmaet BDO, der skriver det i deres nyhedsbrev Depechen.

Dem gruppering der er tale om, er de danskere, der indbetaler flere penge på deres ratepension end de kan få fradrag for. Det resulterer i dobbeltbeskatning

Der er helt konkret tale om danskere, der indbetaler flere penge på deres ratepension, end de kan få fradrag for. 

På den måde ender de med at betale skat af de samme penge to gange:

“At indbetale penge til en ratepension uden at få skattefradrag for indbetalingen er en ubetinget dårlig idé, fordi du derved ender med at betale skat to gange af de samme penge.” skriver BDO.

Læs også

DMI melder ud: Så længe bliver varmen

Pengene betaler du altså skat af første gang, når du tjener dem. Når du får pengene udbetalt som pension, så betaler du skat af dem igen.

På trods af at BDO beskrev det at ‘indbetale mere end det maksimalt fradragsberettigede beløb til ratepensionen’ som tosset, så var der alligevel omtrent 43.000 danskere, der var skyldige i at gøre det.

Tallet, på antallet af danskere der gjorde det, kommer fra Skattestyrelsen i 2021.

Men fejlen er ikke svær at rette. Tværtimod.

Til Berlingske fortæller Anne-Louise Lindkvist, der er markeds- og kunderådgivningschef i Sampension, at man skal være opmærksom, når man kigger sin årsopgørelse igennem:

“Hvis man af opgørelsen kan se, at man har haft for høje indbetalinger, skal man kontakte sin bank eller pensionsselskab, hvor man så har mulighed for enten at få pengene tilbage eller at overføre dem til en pensionsordning med livsvarig udbetaling med fradrag”, lyder det fra hende.

Den officielle åbning for årsopgørelsen var i mandags, men allerede i fredags var det muligt at tjekke sin årsopgørelse.

Læs også

Rammer 89.000: Massiv lufthavnsstrejke i dag

 

Dagens Gossip