Over 400.000 danskere modtager dyr besked i E-boks

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Mere end en million danske borgere og virksomheder skylder penge til det offentlige, men i første omgang er det kun 400.000 danskere, der får sendt en opkrævning.

I den nærmeste fremtid kan hele 400.000 danskere se frem til et rigtigt øv-brev i deres e-boks. Et brev der dog for de fleste er ganske fortjent, da det skyldes, at de endnu ikke har betalte penge til staten.

Gældsstyrelsen meldte således ud i går i en pressemeddelelse, at de er gået i gang med den største rykkerindsats i nyere tid, hvor de vil opkræve de penge, som borgere og virksomheder skylder til staten.

Læs også

8.000 danskere får en besked fra politiet i dag, er du en af dem?

I alt er der tale om 58 milliarder kroner, som danskerne har gæld til staten, og de penge bliver opkrævet nu.

Gældsstyrelsen skriver, at der i de kommende måneder vil blive sendt rykkere ud til 35.000 skyldnere hver eneste uge, indtil de har sendt rykkere ud til alle de borgere og virksomheder, som skylder penge.

I pressemeddelelsen skriver Gældsstyrelsen også, at de 400.000 langt fra er det fulde antal af skyldnere i Danmark, og at der faktisk er tale om i alt 1.3 millioner borgere og virksomheder, der har gæld til det offentlige.

I første omgang forsøger Gældsstyrelsen dog at nå ud til de første 400.000 borgere og virksomheder, hvor der vurderes størst sandsynlighed for at få inddraget pengene.

Har allerede givet 160 millioner kroner

Det er ikke første gang, at Gældsstyresen sender rykkere ud til danskere. I løbet af sommeren modtog hele 74.000 borgere et rykkerbrev i deres E-boks med besked om, at de skyldte penge til staten.

Rykkeren fik i den grad sat gang i noget, da 10.000 borgere eller virksomheder endte med at blive helt gældfri. Derudover så lykkedes det Gældsstyrelsen at inddrive hele 160 millioner kroner.

“Rykkerbrevene et vigtigt værktøj. Nogle er måske ikke opmærksomme på, at de faktisk skylder gælden, så for dem fungerer rykkeren forhåbentlig som en venlig, men bestemt reminder om, at de har gæld, der skal betales, og at der løber renter på. Nu skruer vi op for volumen og sender i de kommende måneder mange tusinde breve ud om ugen,” fortæller Lars Nordahl Lemvigh, der er direktør i Gældsstyrelsen.

Hvis du frygter, at du er på modtagerlisten af et rykkerbrev, så skal du i de kommende uger holde øje med din eboks. Det er nemlig her, du vil få besked om, at du skylder penge, hvis det er tilfældet.

Betaler man ikke pengene, vil der komme flere og flere renter på, og så kan det i sidste ende blive rigtig dyrt.

Læs også

Kæmpe fejl af Skat: Mere end 100.000 danskere skal 'betale' penge tilbage