Overlæge: Mundbind er ligegyldigt

Foto: Shutterstock

Fra mandag kan der blive genindført mundbind flere steder med henblik på at dæmme smitten. Det er dog ikke alt sundhedspersonale, som er enig i den overvejelse.

Brug af mundbind skulle eftersigende mindske risikoen for smitte flere steder. Sådan lyder påstanden fra blandt andre Søren Brostrøm, som er direktør i Sundhedsstyrelsen.

Spørger man professor og overlæge Jacob Rosenberg, kan han slet ikke få regeringens krav om mundbind til at hænge sammen med virkeligheden.

Læs også

Forskere slår alarm: Verdens internet kan forsvinde i måneder

Han er til daglig ansat på den kirurgiske og meget store Afdeling for Mave-, Tarm- og Leversygdomme på Herlev Hospital. Han oplever slet ikke, at corona presser hans afdeling, så operationer må rykkes og behandling udskydes. 

“Regeringen og myndighederne siger, at vi nu skal gå med mundbind, fordi man især i Region Hovedstaden aflyser eller udskyder operationer. Men det er simpelthen ikke rigtigt. I går havde vi for eksempel slet ingen covid-19-patienter indlagt på afdelingen,” siger Jacob Rosenberg til B.T.

Han medgiver, at afdelingerne er presset i Region Hovedstaden, men det skyldes ikke coronasmitte.

Det er derimod mangel på anæstesisygeplejersker, som er problemet.

“Det er det problem, som man skal tage fat i. Vi har mistet nogle sygeplejersker, som man bør trække tilbage igen. Og på sigt må vi uddanne flere.” 

Direkte adspurgt om mundbind på nuværende tridspunkt er nødvendigt svarer han:

“Nej. I hvert fald ikke endnu. Det kan blive nødvendigt, men lad os nu lige vente og se. Det har også mange omkostninger at indføre sådanne restriktioner Jeg mener, det er en panikløsning og en overreaktion. Jeg synes til gengæld, at det er vigtigt at fokusere på at få flere vaccineret. Det gør man heldigvis også,” afslutter overlægen.

Læs også

Mette Frederiksen med trist besked