Mette Frederiksen med trist besked

Pressemødet i Statsministeriet den 11. marts 2020 kaldes historisk, da det var her den delvise nedlukning af Danmark blev varslet. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Torsdag middag deler statsminister Mette Frederiksen en trist besked.

Mette Frederiksen deler torsdag en alvorlig besked på sin Facebook-profil. 

Der har nemlig udspillet sig en særdeles voldsom hændelse, som statsministeren nu fortæller om.

Læs også

Linse i stor sorg efter dødsfald: Aflyser alt

"Det er her til morgen via Forsvarskommandoen blevet oplyst, at den danske fregat Esbern Snare har været i ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten. Der er tale om en alvorlig hændelse med både døde og tilskadekomne," lyder det fra statsministeren, som tilføjer: 

"Det er aldrig ønskeligt, at menneskeliv går tabt. Heldigvis er ingen danske soldater kommet til skade."

Mette Frederiksen kan også meddele at besætningen fik afværget piratangrebet.

Stolt af de danske udsendte 

"Med denne operation har besætningen på Esbern Snare – med en fælles og dygtig indsats – formentlig afværget konkrete piratangreb på skibe her i regionen. Og på den måde ydet et vigtigt bidrag til sikkerheden i Guineabugten. Operationen understreger med al tydelighed, at truslen mod civile skibe i Guineabugten er reel," skriver statsministeren og fortsætter:

"Pirateriet truer både sikkerheden for de skibe og søfolk, der til dagligt sejler her – herunder mange danske skibe. Det truer den internationale skibsfart. Og det truer den fri verdenshandel."

Læs også

Den perfekte julegave: Køb årets familiespil nu

Mette Frederiksen understreger også, at hun er stolt af Danmarks udsendte.

"Derfor er jeg glad for – og stolt over – at Danmark tager ansvar for at bekæmpe piraterne. Ligesom vi tidligere har gjort ud for Afrikas østkyst. Både med fregatten, men også med en bredere indsats for maritim sikkerhed i regionen," skriver hun og sender samtidig tanker til besætningen:

"Jeg har tidligere i dag talt med kaptajnen på Esbern Snare. Min taknemmelighed og varmeste tanker går til alle derude. Det har været nogle vanskelige og udfordrende timer for hele besætningen."

"Og til deres pårørende i Danmark: I kan være stolte af jeres udsendte," slutter statsministeren.

Læs også

Motionsløber blev overfaldet på løbetur: Hendes træningsapp fortæller en skræmmende historie

 

 

Dagens Gossip