Overraskende melding gjorde indtryk på Nikolaj Jacobsen: "Jeg blev lidt trist"

Skrevet af Emil Martesen

22 uger siden

|

08/01/2024
Indland
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Nikolaj Jacobsen lægger ikke skjul på, at han blev påvirket.

Dagens topnyheder

De fleste danskere fik sig et vaskeægte chok, da dronningen nytårsaften løftede sløret for hendes abdicering.

Og håndboldherrerne var ingen undtagelse.

Inden længe står Danmark nemlig på tærsklen til en ny æra, hvor nytårets overraskende meddelelse fra dronning Margrethe om sin abdikation rørte mange danskere, inklusiv landets håndboldlandstræner, Nikolaj Jacobsen.

I et interview med Ekstra Bladet deler landstræneren sine tanker om det øjeblik, der markerer en ændring i den danske monarki efter 52 år:

"Nu er jeg sjovt nok lige blevet 52 år, så det er hende, der har været der i alt den tid, jeg har levet. Så jeg skal da være ærlig og sige, at jeg blev lidt trist, da vi sad og så nytårstalen. Jeg blev også temmelig overrasket ligesom mange andre danskere", lyder det fra Nikolaj Jacobsen inden han fortsætter:

"Jeg synes, at hun har leveret et fortrinligt stykke arbejde og været en fantastisk repræsentant for Danmark. Jeg vil helt sikkert komme til at savne hende, og så synes jeg ligeledes, at vi står godt, og at vi får en rigtig dygtig konge i Frederik".

Denne sentiment deles af EM-truppens mest rutinerede spiller, Henrik Møllgaard, der også sad med 'glasøjne' nytårsaften, rørt af dronningens tale.

Den garvede landsholdsprofil, der ikke betegner sig selv som en stor royalist, understreger sin respekt for dronningens lange tjeneste.

Men mens landet forbereder sig på at byde velkommen til en ny konge, er fokus skiftet for Nikolaj Jacobsen og hans tropper, der inden længe tager hul på EM i Tyskland, hvor de møder Tjekkiet i åbningskampen den 11. januar.