Overraskende nedbrud ramte Mobilepay og betalingskort: Nu er der nyt

24/09/2023 14:56

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er der nyt i kølvandet på det store nedbrud.

Mest læste i dag

Den populære betalingsapplikation Mobilepay har efterhånden fået en høj stjerne hos mange danskere.

Ikke desto mindre har MobilePay på det seneste trukket et hav af overskrifter, der bestemt ikke har været at skrive hjem om.

Det skyldes, at de fra den 1. oktober har tænkt sig ændrer gebyrerne for foreninger, offentlige institutioner og erhvervskunder, der fra den dato skal betale ét gebyr på 0,99% per transaktion, når de benytter MyShop. Alle andre gebyrer afskaffes.

Og søndag var den så gal igen.

Det oplyste BEC på deres hjemmeside.

De lagde ikke skjul på, at der havde været en teknisk fejl, der medførte, at BEC's mobilbank, netbank og pengeautomater således var ude af drift fra klokken 10.12, indtil systemet igen kom op at køre omkring klokken 13.30.

Og den tekniske fejl har ført til, at en række danskere må sande at have oplevet, at få afvist deres kort eller MobilePay i løbet af søndagen.

Men nu er der nyt.

Kommunikationsdirektør Jens Møller Nielsen, afslører, at fejlen skulle findes i de centrale systemer i BEC, som resten af deres banksystemer er afhængige af:

"Fejlen var i de centrale systemer i BEC, som resten af vores banksystemer er afhængige af. Vi har haft en planlagt opdatering i dag, hvor vi kunne konstatere, at de ikke fungerede korrekt efter opdateringen", lyder det før han fortsætter:

"Det kan være, man har oplevet, at man ikke har kunnet betale med sit betalingskort eller med MobilePay".

Så hvis du søndag er blevet forhindret i at bruge din kort eller swipe et beløb afsted på MobilePay, så er du blandt mange.

Cirka hver fjerde danske bankkunde er i pengeinstitutter, der benytter BEC, herunder banker som Nykredit, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank", rapporterer BT.

Angiveligt skulle både betalingskortet og Mobilepay være tilbage i fuld vigør.