Overraskende: Nu er Jakob Ellemann-Jensen favorit

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

De seneste dages tid med Søren Pape Poulsen i overskrifterne har nu rykket favoritværdigheden over til Jakob Ellemann-Jensen.

Jakob Ellemann-Jensen, formand i Venstre, er tilbage som blå bloks bedste bud på en statsminister. Sådan lyder dommen fra den danske bookmaker Bet25. 

Læs også

Politiker melder Mette Frederiksen til 'Luksusfælden'

Det sker ovenpå de seneste ugers afsløringer om den konservative partiformand Søren Pape Poulsen og dennes snart forhenværende mand.

”Den store uro om Søren Pape Poulsen har fået os til at rette vores odds, så vi for første gang siden januar vurderer, at det igen er mest sandsynligt, at Jakob Ellemann-Jensen bliver statsminister af de to,” siger Morten Olsen, oddschef hos Bet25.

Hvis Jakob Ellemann-Jensen overtager nøglerne til statsministeriet efter næste folketingsvalg, giver Bet25 i skrivende stund odds 2.75, mens oddset er 3.25 på Søren Pape Poulsen.

Markerer et skifte
Søren Pape Poulsen og De Konservative har ellers oplevet markant medvind i meningsmålingerne, og for en måned siden annoncerede partilederen, at han gik efter statsministerposten.

Men den plan ser nu ud til at blive sværere for ham, ifølge Bet25.

”Søren Pape Poulsen har i den grad haft momentum, og det har også afspejlet sig i vores odds. Vi har gennem året løbende nedjusteret oddset på ham som Danmarks næste statsminister. Inden disse sager kom frem, stod Pape Poulsen i odds 2.35, så at vi nu sætter oddset op på ham, går imod den udvikling, vi ellers har set,” siger Morten Olsen.

Udsigt til snarligt folketingsvalg
Magtskiftet i blå blok tilbage til Jakob Ellemann-Jensen sker med udsigten til et snarligt folketingsvalg. For selvom det næste folketingsvalg senest skal være afholdt den 4. juni 2023, kan Mette Frederiksen meget vel trykke på valgknappen inden da.

De Radikale, regeringens støtteparti, har nemlig truet med at vælte regeringen, hvis ikke Mette Frederiksen udskriver valg før den 4. oktober 2022.

Mette Frederiksen er Bet25’s favorit til at indtage statsministeriet efter næste folketingsvalg. Hun giver odds 2.10 for at genvinde statsministerposten

 

 

Læs også

Her tager teenager en selfie med vennens schæferhund: Det fortryder hun øjeblikket efter

 

 

Dagens Gossip