Overraskende nyt i Filippa-sagen: Sådan hjalp hun med at finde Filippa

19/04/2023 08:40

Emil Martesen

Indland
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
Nu er der tikket endnu en overraskende nyhed ind i Filippa-sagen.

Mest læste i dag

27 timers mareridt. Sådan beskrives timerne af Filippas mor, hvor den 13-årige pige var forsvundet. 

Og det forstår man skam godt. 

Der var nemlig intet at skrive hjem om, da den 13-årige pige netop var blevet færdig med sin avisrute, da hun pludselig forsvandt på vej hjem. Filippa blev meldt savnet ved 11.30-tiden af sin stedfar på Facebook, og derfra gik det rigtig hurtigt. 

Hele Danmark sad da også og holdt vejret, inden politiet endelig kunne løfte sløret for, at den 13-årige pige blev fundet i live. 

Og nu har en ny historie set dagens lys. 

Bodil Grubak var nemlig en vigtig brik i eftersøgningen af den forsvundne pige, der pludselig forsvandt lørdag middag, efter at hun havde gået med aviser i en lille by Kirkerup. 

For da hun var i færd med at tjekke hendes videomateriale, fik hun sig noget af en overraskelse. 

Sådan lyder meldingen fra TV 2 ØST

Her blev hun nemlig taget med bukserne nede, da det prompte gik op for hende, at kameraet havde filmet, selv om bilen ikke har været tændt. 

Hun lagde desuden heller ikke skjul på, at Bodil Grubaks bil havde holdt i indkørslen siden lørdag formiddag og derfor fanget alt bevægelse på vejen. 

Og den 13-årige pige forsvandt da også cirka 800 meter fra, hvor Bodil Grubak bor. 

“Optagelserne kan have hjulpet efterforskerne i at klarlægge, om manden er kørt en bestemt vej forbi, og om de dermed skulle have fokus på nogle af de andre veje, som han kunne have været kørt væk fra Kirkerup. Så på den måde har det jo nok været en brik i det store puslespil, og jeg tænker, at det har været væsentligt”, siger hun til TV2 ØST.

Det sker i kølvandet på, at Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi var ude og opfordre alle borgere til at dele alt videomateriale, som de skulle sidde inde med. 

Og Politiet har sidenhen ikke lagt fingre imellem, da alle kunne ånde lettet op. Her fortalte de, at borgerne havde været en stor hjælp i eftersøgningen af Filippa. 

Politiet har samtidig benyttet lejligheden til at hævde, at de nu ønsker arbejdsro i forbindelse med efterforskningen af sagen. 

Derfor er det i skrivende stund endnu uvist, hvad der sker med den 32-årige mand, der er sigtet for at frihedsberøve den 13-årige Filippa. Dertil er han også sigtet for at have udsat pigen for en seksualforbrydelse. Det skulle være sket under trusler om vold. 

I første omgang er der nyt grundlovsforhør den 11. maj. 

Vi her på redaktionen sender de varmeste tanker til Filippa og hele familien i den svære tid.