Overvægtige danskere skal opspores og opfordres til at gå i fedmebehandling

Foto: Shutterstock.com

Overvægtige danskere kan risikere at blive opsporet og efterfølgende opfordret til at begynde en fedmebehandling.

Går du rundt og er svært overvægtig, så skal du begynde at kigge dig over skuldrene. Nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen der blev offentliggjort i slutningen af 2019 viser nemlig, at jobkonsulenter, pædagoger samt flere andre kommunale medarbejdere skal opspore overvægtige danskere, og opfordre dem til at gå i en fedme behandling.

Beslutningen om at ‘overvåge’ overvægtige danskere, er dog ikke noget, som DSAM (Dansk Selskab for Almen Medicin) synes er en særlig god ide, da de mener, at man griber ind i privatlivets fred.

Læs også

Dette syn mødte Elisabeth: “Forfærdeligt”

“Det er uetisk at opspore folk på den måde. Det er en heksejagt,” fortæller Rasmus Køster-Rasmussen, der er praktiserende læge og talsmand for DSAM til B.T.

Årsagen til, at det slet ikke er en god ide skyldes, at man i Danmark ikke har en behandling, der virker mod fedme.

“Det er især problematisk at gå rundt og finde overvægtige danskere rundt om i samfundet, når vi alligevel ikke har en behandling mod fedme, der virker. Det har vi desværre ikke,” fortæller han.

Hvad mener du om, at man kan risikere at gå ned på jobcenteret, hvor man så får besked på, at man er for tyk og bør tabe sig?

Læs også

Penge på vej til danskerne

 

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip