På grund af corona: Mange danskere kan se frem til en større regning

Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Mange danskere vil højst sandsynligt komme til at opleve, at de modtager en større regning end de plejer at få.

Mens mange virksomheder er sat på pause, og endnu flere danskere er sendt hjem, hvor de enten arbejde eller er gået i isolation på grund af coronavirus, så arbejdes der hårdt i regeringen på at hjælpe de mange virksomheder og arbejdsløse.

Der bruges flere penge end nogensinde fra regeringen, og det vil komme til at kunne mærkes på et tidspunkt. Det er dog ikke den regning, som danskerne kan se frem til om ganske kort tid, det er i stedet regningen fra deres el-selskab.

Læs også

Flere danske børn indlagt med coronavirus

De tidspunkter hvor danskerne normalt er på arbejde, sidder de i stedet derhjemme, og så bliver der måske tændt for lidt flere kontakter, tv’et kører mere end det plejer og arbejdscomputeren kører på fuld drøn.

Sådan lyder det hvert fald fra Søren Bach-Pedersen, der er energirådgiver i Ørsted, som B.T: har talt med.

“Der er en stigning i forbruget, som skal ses i lyset af, at flere arbejder hjemmefra og dermed bruger mere tid på pc’en og muligvis har flere pc-skærme i brug,” lyder det fra energirådgiveren, der fortsætter:

“Desuden kører opvaskemaskinen mere, tv’et kører mere, Playstation bruges mange flere timer dagligt, og selv kaffemaskinen er kommet på overarbejde,” fortæller rådgiveren.

Ifølge beregninger fra Ørsted kan de se, at en husstand på to voksne har brugt omkring 1-2 kWh ekstra om dagen, mens en familie med børn typisk bruger omkring de 3 kWh.

Med dagens elpriser svarer det til godt og vel 7 kroner om dagen, hvilket på månedsbasis vil koste en familie cirka 210 kroner ekstra om måneden på deres elregning.

Læs også

Hold øje med disse nye symptomer på coronavirus

 

 

Dagens Gossip