Hold øje med disse nye symptomer på coronavirus

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Ifølge et kinesisk studie er der nye symptomer forbundet med coronavirus, og derfor er der yderligere symptomer, du skal være opmærksom på.

Mange danskere går i øjeblikket med en frygt for, at de skulle blive smittet med coronavirussen. Derfor vil de løbende holde øje med de klassiske symptomer på, at man er blevet smittet, hvilket typisk vil sige hoste og besvær med vejrtrækningen.

Siden coronavirussen begyndte at sprede sig med lynets hast, er der dog kommet flere og flere symptomer til, som forbindes med coroanvirussen.

Læs også

Dødsfarlig kæmpehveps på vej mod Danmark

Blandt andet oplevede mange mennesker, at de pludselig mistede deres lugte- og smagssanser, mens andre beskrev en følelse af, at det snurrede i deres hud.

Nu tyder det dog på, at der er endnu flere symptomer forbundet med coronavirussen. Det viser et kinesisk studie ifølge det amerikanske medie New York Post.

Oplever neurologisk problemer

De skriver, at nogle coronapatienter oplever neurologisk problemer, hvilket vil sige, at de føler sig svimle, har hovedpine og nedsat bevidsthed.

Studiet blev publiceret i løbet af sidste uge, og de hentede informationer ved at undersøge 214 patienter i Wuhan. Her erfarede de, at næsten halvdelen af de patienter, der var blevet alvorligt syge, havde neurologiske problemer.

Ud af de 214 undersøgte patienter led 36 af svimmelhed, 28 af hovedpine og 16 af nedsat bevidsthed. Derudover så oplevede 19 patienter, at de havde nedsat funktion af deres sanser.

Du opfordres derfor til at være meget opmærksom, hvis du pludselig oplever neurologiske problemer. Det kan altså være coronavirus, og du bør derfor ringe til din læge, inden du tager ud og handler eller ser andre mennesker.

I Danmark er der lige nu blevet testet 70.125 personer, og her er der bekræftet 6.174 smittede. På verdensplan er der bekræftet 1.653.204 smittede, mens 102.088 har mistet livet.

Læs også

10-årigt barn mister livet til coronavirus

 

 

Dagens Gossip