På lørdag skal Danmark åbnes mere op - Nu trækker politikerne i land

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Det var planen, at forsamlingsforbuddet skulle lempes fra på lørdag, men det er altså langt fra sikkert, at det sker.

Det har hele tiden været planen, at den 8. august ville blive dagen, hvor forsamlingsforbuddet ville stige fra 100 til 200 personer.

I lyset af, at der i den seneste tid er sket en stigning i antallet af smittede med coronavirus i Danmark, er det dog langt fra sikkert, at det er sådan, det kommer til at blive.

Læs også

Laura gjorde bizart fund i nuggets fra McDonald’s

Til Jyllands-Posten fortæller både Enhedslisten, Dansk Folkeparti og SF, at man bør udskyde lempelsen af forsamlingsforbuddet.

Træk i nødbremsen

“Jeg har bedt sundhedsministeren trække i nødbremsen, og det haster rigtig meget,” fortæller Kirsten Normann Andersen, der er sundhedsordfører for SF til Jyllands-Posten.

Det er ikke kun forsamlingsforbuddet, der står til at blive lempet den 8. august. Planen var også, at fase 4 af Danmarks genåbning skulle begynde, men flere partier begynder nu at trække i land.

Det var blandt andet diskoteker og natklubber, der igen skulle få lov til at åbne op, men det er efterhånden de færreste partier, der mener, at det er en god ide.

Til Jyllands-Posten fortæller Dansk Folkepartis sundhedsordfører. Liselott Blixt, at det er for farligt at åbne nattelivet samt give plads til større arrangementer.

“Jeg er et stort spørgsmålstegn. Hvis man mener, det er farligt at åbne natteliv, og generelt er bekymret for større arrangementer, så vil jeg også være bekymret for at lempe forsamlingsforbuddet,” lyder det fra politikeren.

Læs også

På grund af stigende smitte i Danmark: Her afholdes der corona-pressemøde

 

 

Dagens Gossip