Parti vil tilbyde iranske VM-spillere asyl

Foto: Abedin Taherkenareh/EPA/Ritzau Scanpix

Enhedslisten er klar til at hjælpe de iranske spillere, som har protesteret mod det iranske præstestyre.

Normalt synger landsholdsspillerne med, når nationalmelodien spilles inden en landsholdskamp. Det var dog ikke tilfældet, da Iran indledte deres VM i en kamp mod England tidligere på ugen.

Her forblev spillerne nemlig tavse, da sangen blev spillet. Stuntet tolkes som en støtte til de protester, der lige nu foregår i Iran. Her er mange borgere på gaden i stor protest over landets præstestyre.

Læs også

Sådan har Elizabeth Fritzl det i dag

Protesterne har spredt sig med lynets hast i Iran, og foreløbigt er 18.170 demonstranter, inklusiv børn, blevet fængslet.

FN's højkommissær for menneskerettigheder, Volker Türk, har kaldt situationen i landet for 'en fuldgyldig menneskerettighedskrise' og samtidig udtalt, at mindst 21 personer står foran en dødsdom for at have taget del i protesterne, mens seks personer allerede er blevet henrettet af styret.

Om det får konsekvenser for de iranske landsholdsspillere, vides endnu ikke. Skulle det ske, så er der dansk hjælp at hente. Her vil man fra Enhedslistens side tilbyde de iranske spillere asyl.

Det siger partiets udlændingeordfører, Leila Stockmarr, til Ekstra Bladet.

- Vi synes klart, at de skal tilbydes asyl og have mulighed for at søge det i Danmark. Men vi synes også, at vi skal tilbyde det til andre, der flygter fra præstestyret lige nu. De har sat deres liv i fare, så derfor synes vi, at de skal tilbydes asyl, siger Laila Stockmarr (EL).

Læs også

Givskud Zoo med trist meddelelse

 

Dagens Gossip