Pas på: Denne besked kan koste dig rigtig dyrt

Foto: Christin Klose/DPA/Ritzau Scanpix

Det kostede en bankkunde rigtig dyrt, da han overså en vigtig detalje i den SMS han modtog. Den samme detalje skal du ikke overse.

En dansk bankkunde har mistet intet mindre end 18.000 kroner, og vedkommende kommer ikke til at få pengene igen. Det står fast efter en afgørelse i det finansielle ankenævn, hvor sagen netop er afgjort.

Sagen er den, at en mand lod sig lokke af et lidt for godt tilbud om en rabatkupon til blot 80 kroner. Denne rabatkupon ville senere kunne indløses til to flybilletter.

Læs også

Breaking: Peter madsen indrømmer drab på Kim Wall: “Jeg begik forbrydelsen”

Den kupon manden ville købe, var dog svindel, og det endte med at koste manden mere end 18.000 kroner.

I forbindelse med købet af kuponen, skulle manden indtaste en kode, som han fik tilsendt på en sms. Desværre så læste manden ikke beskeden ordentligt igennem, og det endte med at koste ham dyrt.

Fik trukket mere end 18.000 kroner

I beskeden stod der nemlig, at der ville blive trukket 25.790 svenske kroner, hvilket i dansk valuta svarer til 18.843 kroner.

Den uopmærksomme mand tastede sikkerhedskoden ind på hjemmesiden, og kort efter blev der trukket et stort beløb på hans konto. Selvom der ikke gik længe, før han opdagede fejlen, så var det for sent.

Manden kørte sagen i ankenævnet, men de vurderede altså ikke, at manden skulle have sine penge tilbage. Årsagen var nemlig, at manden selv burde have opdaget i SMS’en, at der ville blive trukket et stort beløb fra hans konto.

Hvis han altså havde læst SMS’en grundigt igennem, havde han set, at der ville blive trukket knap 20.000 kroner fra hans bankkonto, og dermed kunne han selv have stoppet det. Det gjorde han ikke, og pengene er derfor tabt for manden.

Læs også

72-årig i forfærdelig ulykke: Kæmper for sit liv

 

 

Dagens Gossip