Pas på: Denne konkurrence skal du ikke deltage i

Foto: Jens Christian Top/Ritzau Scanpix

Endnu en fupkonkurrence er dukket op, og denne gang er det Bilka, det går ud over.

Bilka i Skalborg er blevet udsat for et fupnummer, hvor en falsk side, som udgiver sig for at være dem, udlodder spritnye høretelefoner til 10 heldige vindere.

Læs også

Forældre gav politiet et tip: Kærestepar skal flere år bag tremmer

Der er bare det problem, at Bilka intet har med konkurrencen at gøre. Bilka er desværre tit i denne situation, og mange forsøger, at lave fup i deres navn.

AirPods i præmie

Det er de populære AirPods Pro, som man ifølge opslaget kan vinde, og man skal ikke gøre meget for at være med.

Man blot like opslaget og tagge den person, man ønsker at dele gaven med. Indtil videre har opslaget omkring 900 reaktioner og 800 likes, så der er mange der er gået i fælden.

Men Kasper Reggelsen, der er pressechef i Salling Group, oplyser at det ikke er Bilka der står bag konkurrencen, men at de allerede har anmeldt opslaget.  

Ikke første gang

Det er ikke første gang at Bilka bliver udsat for sådan et nummer. Som mange andre store virksomheder, som for eksempel Lego og Rema, laves der ofte fupkonkurrencer på den ene eller anden måde. Og faktisk var det galt allerede tidligere på ugen. Her var det Bilka Odense de gik ud over, og også her kunne man vinde produkter fra Apple.  

Bilka er altså populære at lave fupkonkurrencer på for tiden, og det er nok heller ikke sidste gang, at det sker.

Sådan opdager du fup

Bilka kommer selv med svaret på, hvordan man kan opdage fupkonkurrencer – både hos dem selv eller andre sider. Man skal nemlig blot tjekke, at der er et blå flueben ved siden af sidens profilbillede på Facebook, og dermed man vide, at siden er den, som den udgiver sig for at være.

Man kan også holde øje med hvor mange følgere en side har, men her kan man blive snydt, da de falske sider ofte får mange følgere på kort tid på grund af konkurrencerne.

Man kan også kigge på, hvornår siden er oprettet. Og dette virker i hvert fald i forhold til Bilka, men andre virksomheder kan godt have færre år på bagen, og derfor kan en side godt være ægte, selvom den ikke er så gammel endnu.

Læs også

Mette Frederiksen afviser: Det kommer ikke til at ske nu

 

 

Dagens Gossip