Pas på: To meter lang slange løs på Bornholm

OBS: Arkivfoto / Foto: Shutterstock

Hvis du ikke er glad for slanger, bør du nok holde dig fra Solskinsøen lige i øjeblikket.

Opdateret: Slangen er nu fundet i campingvognen.

Os danskere er så heldige, at vi kan bevæge os rundt i den vilde natur uden at bekymre os om at støde på farlige bjørne, giftige edderkopper eller lignende.

Det værste, man kan komme ud for i den danske natur, er en hugorm, som er Danmarks eneste giftslange.

Læs også

Ung dansker forsvundet på anden måned: Har du set Farhad?

Hugormens gift er potentielt livsfarlig, men ifølge Miljøstyrelsen har den udbredte slange kun været ansvarlig for syv dødsfald i Danmark de seneste 100 år, og det er derfor statistisk set farlige at støde på en hveps end en hugorm. 

Derudover bliver danske hugorme sjældent mere end 50 centimeter lange, ligesom de ikke vejer mere end 100 gram, og de er derfor ikke så skræmmende. 

Nu har man dog mulighed for at støde på en slange i en helt anden vægtklasse... I hvert fald hvis man befinder sig på Bornholm. 

Det skriver B. T. at Bornholms Politi har advaret om, da en cirka to meter lang slange formentlig er løs på øen. 

Ejeren er på ferie

Slangen bor normalt med sin ejer i en campingvogn mellem Smedegade og Møllegade i Rønne på Danmarks Solskinsø, men mens manden i en kort periode er bortrejst, tyder det på, at slangen er draget på eventyr. 

Torsdag klokken 21:47 modtog Bornholms Politi nemlig en anmeldelse om, at der lå en to meter lang, grå slange på campingvognens bagsmæk, men da politiet kom frem, var den væk. 

"Vi har ikke fundet den endnu," har politiets pressemedarbejder Eva Bundegaard, der selv bor i nærheden af campingvognen, udtalt og forklaret, at hun på grund af sin adresse godt kunne tænke sig, at "den snart bliver fundet."

Politiet har dog ikke meget at gå efter, da de ikke kan få kontakt til campingvognens ejer. 

Man er derfor heller ikke sikker på, hvilken slags slange der er tale om, og om den er farlig eller ej, men man forventer, at den er vant til mennesker. 

Samtidig er der et spinkelt håb om, at den er kravlet ind i campingvognen igen. 

Politiet forsøger at få kontakt til ejeren eller få adgang til campingvognen, så de kan be- eller afkræfte, om slangen er vendt hjem. 

Hvis du ser slangen bedes du kontakte politiet på telefon 114. 

Læs også

21-årig gik amok: Københavnsk bus blev spiddet på langs

 

 

 

Dagens Gossip